27 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm 2013!

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm 2013!

Narlıdere’de 12 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları 2.İnönü, Atatürk, Çatalkaya ve Narlı mahallelerinin dönüşümü ile tamamlanacak. 4 mahallede toplam 4 bin 400 konut yenilenecek. İşte tüm detayları ile İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm 2013…



1992 yılında ilçe statüsüne kavuşan  İzmir  Narlıdere, 2.İnönü Mahallesi, Çamtepe, , Çatalkaya, Altınevler, Atatürk, Huzur, Ilıca, Limanreis, Narlı, Sahilevleri ve Yenikale olmak üzere toplam 11 mahalleden oluşuyor. 


Doğuda Balçova, batıda Güzelbahçe, güneyde Menderes, kuzeyde ise İzmir Körfezi’ne komşu olan Narlıdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.


İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm 2013!


4 gecekondu mahallesi dönüşecek

Narlıdere kentsel dönüşüm kapsamında 4 gecekondu mahallesi yenilenecek. Bu mahalleler sırasıyla;

2.İnönü Mahallesi

Atatürk Mahallesi

Çatalkaya Mahallesi

Narlıdere Mahallesi


İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm 2013!


Toplam 2 bin 500 bina dönüşüme tabi olacak

Narlıdere’de 12 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının son aşaması olan 2.İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Çatalkaya ve Narlı mahallelerinde toplam 2 bin 500 bina dönüşüme tabi olacak. 


43 hektar alanda 4 bin 400 konut yenilenecek

Narlıdere Belediye’si tarafından yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında toplam 43 hektarlık alan yenilenecek. 15 bin vatandaşı ve 4 bin 400 konutu kapsayan bu çalışmalar  hızla devam ediyor. 


İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm 2013!


Vatandaşın içi rahat olsun

12 yıl önce başladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarını halkı mağdur etmeden tamamlayacaklarının altını çizen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, bu bölgelerde yaşayan kardeşlerimizin içi rahat olsun dedi. Batur, “Narlıdere’nin şu andaki modern görüntüsüne bizimle el ele vererek, yaptığımız işlere inanarak gelinmiştir. Kentsel dönüşüm projesi olarak yıllardır uyguladığımız çalışmalar ortadadır. Daha önceden söz verdiğimiz tüm projeleri yerine getirdik. Narlıdere’de kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı bölgelerdeki başarımız ortada. 12 yıl önce başladığımız Narlıdere’nin kentsel dönüşümü projesini burada yaşayan halkımızı mağdur etmeden tamamlayacağız, herkesin içi rahat olsun” dedi.


Narlıdere’de tamamlanan kentsel dönüşüm çalışmaları


Yenikale’de 300 ev dönüştü

Narlıdere’de ilk kentsel dönüşümün başlatıldığı Yenikale Mahallesi’nde toplam 300’e yakın ev yıkılarak yerlerine parkları, geniş yolları, kaldırımları ile modern 600 ev yapıldı. 

Yeniköy’de 300 ev yenilendi

Narlıdere’nin en eski 3.mahallesi olan Yeniköy’de ise 2000 yılında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları 2006 yılında tamamlandı. Dönüşüm kapsamında 120 ev yıkılarak yerine 300’e yakın yeni ev yapıldı. 

Yukarıköy’de tarihi doku korundu

Narlıdere’nin yine en eski yerleşim yeri olan Narlı Mahallesi sınırlarında yer alan Yukarıköy bölgesinde “Eski dokuyu yenileme” projesine 2005 yılında başlandı. Bölgede 120’ye yakın eski bina yıkılarak yerine 220 yeni konut yapıldı. 

2.İnönü’de 500 evin yerine daha modern 500 yeni ev

2.İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında 550 gecekondu yıkıldı. Yerine son derece modern, her türlü donanımı olan 500 yeni konut yapıldı. 



Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön