02 / 05 / 2024

İzmir Alsancak Limanı otopark oldu!

İzmir Alsancak Limanı otopark oldu!

İZMİR’de geçtiğimiz yıllarda kruvaziyer gemilerle ilkbahar- sonbahar sezonunda 500 bini aşkın turistin ayak bastığı Alsancak Limanı, 2016 sezonunu açamadı.Yolcuların çıkış yaptığı liman içindeki tek hareketli yer ise otopark olarak kullanılan bölüm oldu.



İZMİR’de geçtiğimiz yıllarda kruvaziyer gemilerle ilkbahar- sonbahar sezonunda 500 bini aşkın turistin ayak bastığı Alsancak Limanı, 2016 sezonunu açamadı. Terör korkusuyla kruvaziyer şirketleri İzmir’i rotalarından çıkarırken, İzmir’den Yunan adalarına yapılacak turların da iptal edildiği belirtildi. Yolcuların çıkış yaptığı liman içindeki tek hareketli yer ise otopark olarak kullanılan bölüm oldu.


İzmir Ticaret Odası’nın sağladığı teşviklerle son yıllarda Akdeniz ve Ege sularında dolaşan lüks kruvaziyer gemilerinin gözde rotaları arasına giren  İzmir  Limanı, büyük devletlerin ardarda yaptığı terör uyarılarının ardından bu yıl ıssızlığa büründü.


Şirketler İzmir Limanı’nı rotalarından çıkardı. İzmir’den Yunan adalarına yapılacak turların da iptal edildiği bildirildi. Limanda işyerleri bulunan esnaf yolcu gemisi gelmediğinden işyerlerini kapattı. Yolcuların çıkış yaptığı liman içindeki tek hareketli nokta ise otopark olarak kullanılan bölüm oldu.


HİÇ GEMİ YANAŞMAYACAK


Bu yıl limana hiç gemi yanaşmayacağını dile getiren esnaf, 2017 yılı için de ümit göremediklerini belirtti. Açmadıkları dükkanın kiralarını ödediklerini dile etiren esnaf, "Turlar komşu Yunanistana kayıyor. Bu işin kaymağını onlar yiyecek. İzmir’de iptal edilen Yunan adarı turları ise Çeşme’den düzenlenecek. İzmir turları iptal edilirken Antalya, Alanya, Kuşadası’na seferler devam ediyor. Türkiye’nin en güvenli kenti İzmir neden sorun oluyor anlamıyoruz. Bu kente sahip çıkılsın" dedi.



Hürriyet


Geri Dön