29 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da yıkılan Rıza Bey Apartmanı için 'sulak zemine inşa edildi' iddiası!

İzmir Bayraklı'da yıkılan Rıza Bey Apartmanı için 'sulak zemine inşa edildi' iddiası!

Türkiye'yi yasa boğan 6.6 büyüklüğündeki İzmir Seferihisar depreminde birçok bina yıkıldı. Bu binalardan biri de 5 kişinin cansız bedenine ulaşılan 8 katlı Rıza Bey Apartmanı'ydı. Apartmanın sulak bostana inşa edildiği ileri sürüldü.



Türkiye'yi yasa boğan 6.6 büyüklüğündeki  İzmir  Seferihisar depreminde birçok bina yerle bir oldu. İzmir Bayraklı’da çöken binalardan biri de Sakarya Caddesi, Mansuroğlu Mahallesi'ndeki Rıza Bey Apartmanı'ydı. 8 katlı bina birçok vatandaşa mezar oldu. 

Habertürk'te yer alan habere göre; Deniz jeoloğu ve jeofizikçi Cenk Yaltırak, yıkılan binanın 2000'deçevresinin sulak bir bostan olduğunu sosyal medya hesabından açıkladı. 

BALKONLARI ÇATLAKTI İDDİASI

Yepyeni olan apartmanın balkonlarında, depremden önce çatlaklar olduğu ileri sürüldü. 

Hâlâ arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği apartmanla ilgili çarpıcı açıklamayı ise deniz jeoloğu ve jeofizikçi olan Cenk Yaltırak yaptı. 

"TARIM ALANI DEĞİŞKEN ZEMİN YARATIR"

Yerbilimci Yaltırak, şu açıklamada bulundu: 

"Yıkılan binalardan biri; yepyeni, en alt katı dükkan, sadece 2000 yılında etrafı sulak bostan. Salata ekeceğine apartman ekerek zengin olunan bir bölge. Tarım alanları akarsu yatakları içinde değişken zemin yaratır. Binadaki en ufak hatayı affetmez."

İzmir Bayraklı'da yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı havadan görüntülendi!

İzmir’de yıkımların nedeni yanlış imar mı? 


Geri Dön