05 / 05 / 2024

İzmir Cumhuriyet mahallesindeki parkların aydınlatma sorunu sürüyor!

İzmir Cumhuriyet mahallesindeki parkların aydınlatma sorunu sürüyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet mahallesi 6642 sokak, 6716 sokak ve Alim Dağhan Caddesi' ndeki parklardaki aydınlatma lambalarının yanmaması nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi sakinleri karanlığa mahkum edildi.




İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinleri 2 aydır bazı sokak ve parklardaki aydınlatma lambalarının yanmamasına isyan etti. 6642 sokak, 6716 sokak ve Alim Dağhan Caddesi'ndeki parklardaki aydınlatma lambalarının yanmaması nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi sakinleri karanlığa mahkum edildi. Sorunu defalarca yetkililere iletmelerine rağmen hiçbir şey yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, "2 aydır karanlıktayız. Sokaklarımız ve parklarımızda aydınlatma direkleri yanmıyor. Yetkililere bu sorunu defalarca iletmemize rağmen kimse ilgilenmiyor. Bu kadar ilgisizlik olur mu?" diyerek tepki gösterdi. 

Sokak lamlarının yanmaması nedeniyle bahçeye giren kişilerin hırsız mı komşu mu olduğunu bilemediklerini söyleyen 6642 sokakta oturan vatandaşlar ise, "Evlerimiz bahçeli. Bu sokaklar karanlık olduğu için evlerimize kimin geldiğini göremiyoruz. Ayrıca sokağımızdaki elektrik direğinin betonları döküldüğü için demirleri görünüyor. Allah korusun çocuklar veya herhangi bir kişi dokunsa elektrik çarpmasından korkuyoruz. Yetkililer Cumhuriyet Mahallesi'ne karşı biraz daha ilgili olurlarsa seviniriz" diye konuştu.

Vatandaşlarla birlikte yanmayan sokak ve park lambalarını Yeni Asır'ın Olay Yeri Muhabiri Tolga Tekin'e gösteren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, "Belki bu mahalleden yüzlerce kez yanmayan elektrik direklerini ve parkları bildirdik. Ama 2 aydır ne gelen var ne giden. Mahalle muhtarı olarak artık insanlara ne diyeceğimi bilemiyorum. Parklarda çocuklar, kadınlar, akşamları oturup vakit geçirmek istiyorlar. Ama karanlık olduğu için haliyle tedirginlik oluyor. Herkes görevini yaparsa bu sorunlar ortadan kalkar" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön