13 / 05 / 2024

İzmir deprem konutlarında son etapların sahipleri belli oldu!

İzmir deprem konutlarında son etapların sahipleri belli oldu!

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremden sonra Bayraklı'daki rezerv alanda inşa edilen toplamda 1216 konut ve 32 iş yerinin sahipleri yapılan kura çekilişiyle belli oldu.



Yine verilen bilgilere göre, kura sonuçları konut ve iş yerlerine kavuşan depremzedelerin perşembe gününden itibaren ev ve iş yerlerinin anahtarlarını teslim alabilecekleri duyuruldu.

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, İzmir'deki depremde yıkılan yapıların yer aldığı toplamda 7 proje alanındaki 950 konut ile 125 iş yeri, depremin ilk yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım sağladığı törenle sahiplerine teslim edilmişti.

İzmir deprem konutlarında son etapların sahipleri belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından rezerv alanda 8 etap şeklinde planlanan projede de ilk etapta toplamda 311 konut ve 2 iş yeri geçen sene ekim ayında, 2. etapta 265 konut ve 4 iş yeri şubat ayında sahiplerini bulmuştu.

İzmir için deprem uyarısı


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, Egenin incisi İzmir’de beklenen depremin olası sonuçlarına ve neler yapılabileceği ile ilgili açıklamalar yapmıştı.

2020'de meydana gelen depremin merkezden yaklaşık 70-80 kilometre kadar uzakta olduğuna vurgu yapan İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, "Sisam açıklarında meydana gelen ve merkezden bu denli uzakta olan deprem dahi Bayraklı ve Bornova’da ciddi yıkıma neden oldu" demişti.

Belediye o ilçede ticaret ve konut imarlı arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Kağıthane kentsel dönüşüm projesindeki konutlar sahiplerine teslim edildi!

TOKİ Rize projesi için son dakika müjdesi geldi! 106 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön