28 / 04 / 2024

İzmir Gaziemir'de 12 bin konutluk kentsel dönüşüm!

İzmir Gaziemir'de 12 bin konutluk kentsel dönüşüm!

Gaziemir’de Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına start verildiğinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Mevcut 5 bin 500 konut yıkılıp 12 bin konutluk bir mahalle yaratılacak" dedi.



İzmir Gaziemir Belediyesi, ilçenin atık ambalaj ve ikinci el giysisinden, çöpüne kadar bütün kaynaklarını doğru değerlendirdi ve ve tasarruf etti. Belediye senelik yaklaşık 12 milyon Türk Lirası tutarında ek kaynak oluşturdu.  

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kovid-19 salgınının bütün kesimler için gibi belediyeler için de zor bir dönem olduğuna dikkat çeken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, açıklamalarda bulundu.

İzmir Gaziemir de 12 bin konutluk kentsel dönüşüm!

Halil Arda, “2.5 yıl önce göreve geldiğimde birkaç temel isteğim vardı. Bunların birincisi taşerondan kurtulmaktı. Kendi kamyonlarımızı alıp taşeronu devre dışı bıraktık. Taşeron gidince, orada 2.300 TL alan işçi, 5 bin 500 TL maaş almaya başladı. Taşeronun karı işçinin cebine girdi. Bir taraftan tasarruf yaparken, diğer taraftan yeni kaynaklar yarattık. Paranın yönünü değiştirdik. İlçeden çıkan ambalaj atıklarının ihalesini yaptık. Buradan Gaziemir Belediyesi’nin bir kazancı yoktu. İhale ile yıllık 1 milyon 121 bin TL’ye verdik. İkinci el giysi atıkları için de ihale yaptık ve yıllık yaklaşık 700 bin TL gelir elde ettik. Çöp taşeronundan ettiğimiz tasarruf yıllık 5 milyon 328 bin TL oldu” diye konuştu. 

İzmir Gaziemir de 12 bin konutluk kentsel dönüşüm!

12 bin konutluk kentsel dönüşüm 

Gaziemir’de Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına start verildiğinin altını çizen Arda, “10 yıldır sürüncemede olan, 122 hektarlık İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanında  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İzbeton vasıtasıyla önümüzdeki günlerde temel atacağız. Mevcut 5 bin 500 konut yıkılıp 12 bin konutluk bir mahalle yaratılacak” açıklamasında bulundu.

İzmir'e kentsel dönüşüm dopingi!

İzmir Çiğli'ye yıllardır beklenen dönüşüm müjdesi geldi!


Geri Dön