29 / 04 / 2024

İzmir Göztepe Stadı için inşaat başlıyor!

İzmir Göztepe Stadı için inşaat başlıyor!

Büyükşehirin, Gürsel Aksel Stadı yanındaki araziyi bedelsiz vermesi Göztepe camiasında büyük sevinç yarattı. Gürsel Aksel Stadı'nın yerine yapılacak Göztepe Stadı'nın inşaatına başlanması için en büyük engel ortadan kalktı.



Büyükşehirin, Gürsel Aksel Stadı yanındaki araziyi bedelsiz vermesi Göztepe camiasında büyük sevinç yarattı. Stadın inşaatı iki ay içinde başlayacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, önceki gün yapılan toplantıda Gürsel Aksel Stadı'nın yanındaki 1406 metrekarelik arazinin bedelsiz devir talebini onaylarken, karar Göztepe cephesinde büyük coşku yarattı. Gürsel Aksel Stadı'nın yerine yapılacak Göztepe Stadı'nın inşaatına başlanması için en büyük engel ortadan kalkarken, Başkan Vekili Talat Papatya, en kısa sürede 21 bin kişilik stat inşaatına başlanıp rekor bir sürede projeyi tamamlamak istediklerini belirtti. 


DOYAP GARANTİ VERDİ 

Gürsel Aksel'de faaliyet gösteren altyapıyı taşımak için de İnciraltı'nda arazi aradıklarını belirten Papatya, "Kalıcı bir yer bulana kadar İzmirspor'un İnciraltı Tesisleri'ni de kullanabiliriz" dedi. Bu arada Göztepe Stadı'nın ilahesini alan DOYAP Yapı Sanayi Enerji ve Mühendislik firmasının sahibi Selahattin Doyran, "Bundan sonraki süreç ruhsat ve proje ile ilgili işlemlerle alakalı. Beklentimiz 1-2 ay içinde stat inşaatına başlamak. İnşaatın tamamlanma süresi 2 yıl ancak biz 1.5 yılda bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 


Sabah




Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gürsel Aksel Stadı’ndaki istimlak problemi çözüldü. Göz Göz, altyapı takımları için antrenman sahası buldu. Sıra eski stadın yıkılarak, yerine yenisinin yapılmasına geldi



Sarı-kırmızılı ekibin de en büyük sancılarından biri olan stat problemi çözülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, ihalesini 2014'te yaptığı, ancak Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu arazideki istimlak problemleri yüzünden bir türlü inşaatına başlanamayan yeni Göztepe Stadı için önümüzdeki hafta kazma vuruluyor. İnşaatının başlatılmasının önündeki tek engel olan 150 metrekarelik mülkiyetle ilgili istimlak sorunu tamamen ortadan kalktı. 


Yıkım kararı kulübe bildirildi 


Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın devreye girmesi, inşaatın önündeki son engeli de kaldırdı. Yıkım kararı kulübe resmen bildirildi ve Gürsel Aksel Stadı içindeki halı saha ve kantin gibi iki ticari işletmeye, 22 Aralık'a kadar inşaat alanını tahliye etmeleri bildirildi. Önümüzdeki hafta Gürsel Aksel Stadı'nda, yeni stadın ihalesini alan DOYAP Yapı A.Ş tarafından yıkım çalışmalarının başlatılacağı öğrenildi. Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya'da yıkım kararının kendilerine ulaştığını belirtirken, "Nihayet bürokratik engeller bitti. Stat ile ilgili bütün sorunlar çözüldü. Biz artık zaman kaybetmeden stat inşaatına başlamak istiyoruz. Artık stat yapımı süreci başladı" diye konuştu.  


Hayaller gerçek oluyor


Göztepe, yapımı 2 yıl sürmesi planlanan stat tamamlandığında, önemli bir sıkıntıyı aşmış olacak. PTT 1. Lig'de şampiyonluğa koşan ve stat sorunu yüzünden maçlarını Manisa'da oynayan Göztepe, stadında yeni zaferlere koşacak. Göztepe CEO'su Kerem Ertan, artık Göztepe'nin hayallerinin gerçek olduğunu ifade ederek stat müjdesini "Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın katkılarıyla hayalimiz gerçekleşiyor. Göztepe bu stadı 91 yıldır bekliyor" diye değerlendirdi. Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'nde faaliyet gösteren Göztepe Spor Okulları stadın inşaatı sürecinde Balçova ve Narlıdere'deki tesislerde çalışacak. Süper Lig'de mücadele eden Göztepe Erkek Hentbol takımının kullanımı için de, sezonun sonuna dek stat içindeki salon yıkılmayacak.


Aksel'e veda vakti


Yıkım kararının kulübe ulaşmasının ardından yönetim, emektar tesise veda hazırlıklarına başladı. Göztepe'nin tarihinde önemli yere sahip olan ve Atletico zaferiyle ünlenen efsane kadronun yanı sıra birçok yıldızın top koşturduğu tesislere bugün veda töreni düzenlenecek.


Burak HAKERLER/Yeni Asır


Geri Dön