27 / 04 / 2024

İzmir Havuzlubey Çarşısı'ndaki dükkanlar kepenk indirdi!

İzmir Havuzlubey Çarşısı'ndaki dükkanlar kepenk indirdi!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın tam ortasındaki ünlü Havuzlubey Çarşısı'ndaki işyerlerinin yüzde doksanı durgunluktan etkilendi.Yaşanan bu olumsuzluktan hem hem esnaf hem de kiralarını alamayan mülk sahipleri etkilendi.



Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın tam ortasındaki ünlü Havuzlubey Çarşısı'ndaki işyerlerinin yüzde doksanı durgunluktan etkilendi Kiralarını mülk sahiplerine ödeyemeyen bazı esnaf ile mülk sahipleri mahkemelik oldu. Kira süresi dolan esnaf ise dükkanlarını boşalttı. Yaşanan bu olumsuzluklardan hem hem esnaf hem de kiralarını alamayan mülk sahipleri etkilendi. İki katlı, bin metrekareye yakın bir alan üzerine kurulu yılların çarşısını geçtiğimiz yıllarda bazı ünlü tekstil markalarının kiralamak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi. 


Zincir mağazalar artıyor 


Ancak kiracılarla mülk sahipleri arasında yaşanan sorunlar nedeniyle bu görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı belirtildi. Havuzlubey'in atıl kalmasının çevredeki esnafı da olumsuz etkilediğini belirten esnaf, "Havuzlubey önemli kapalı çarşılarımızdandı. Neredeyse tamamı boşaldı. Şimdi bir çocuk mağaza zincirinin kiralamak istediğini duyuyoruz. Kemeraltı'ndaki zincir mağaza sayısı giderek artıyor. 

Büyük firmalar geleneksel çarşılara yöneliyor.Bu da Kemeraltı'ndaki geleneksel alışveriş sistemini, otantik havasını bozuyor" dedi. 


İzmir'de ticaretin kalbinin attığı yer olarak bilinen Kemeraltı'nda özellikle küçük esnafın giderek yok olması gelecek için endişe yaratıyor. Tarihi çarşının yeniden eski parlak günlerine dönebilmesi için esnaf, sorunlarına ivedilikle çözüm dükkan terzi ve çay ocağı bulunmasını istiyor. 


Milliyet Ege


Geri Dön