27 / 04 / 2024

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.



İzmir Karşıyaka'da uzun senelerdir kentsel dönüşüm ve imar planı revizyonu bekleyen bölge için hazırlanan çalışmaların detayları belli oldu. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne yollanan Cumhuriyet Mahallesi, İnönü Mahallesi ve Örnekköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 137 hektarlık alanda yürütülen imar planı çalışmalarının etaplar durumunda onaylanmasına karar verilmişti. Olası dava, mahkeme süreçleri ve itirazların ayrı ayrı değerlendirilmesi sebebiyle tüm olarak planlama yapmaktansa her bölgenin kendi içinde değerlendirilmesi fikri onaylanmıştı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi 1. Etap Öneri Revizyon İmar Planı’nı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda değerlendirdi. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; yapılan değerlendirmenin ardından çalışmalar ‘değiştirilerek’ onaylandı. Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan tavsiyede Anadolu Caddesi’nin yol güzergah boyu öncelikli alınmıştı. Emsal artışı ve kat yükseklikleri vurgu yapılan bölgede Karşıyaka Belediyesi’nden gelen öneri onaylanmadı. Bazı bölgelerde 15 kata ulaşan yapıların inşa edilmesinin önünü açan öneri plan veto edilirken çalışmalar değiştirildi ve onay verildi.

İzmir Karşıyaka nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

PLAN NEREYİ KAPSIYOR?

Karşıya Belediyesi’nden gelen tavsiye plan ana yol güzergahını kapsarken sınır Çiğli'ye giden otobandan başlıyor. Soyak Evleri şeklinde bilinen bölgenin alt kısmını da çerçeveleyen alan öneri imar planı Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanlığı’nın olduğu bölgeye kadar genişliyor. Yol boyunda araç satış merkezleri, galeriler ve bazı özel işletmeler bulunurken, planlamanın ilk etabında vatandaşlar ve bölgede yaşayanlar pek yok. Karşıyaka’daki imar planlama alanının tamamı değerlendirildiğinde en az sayıda vatandaşın yaşadığı bölge şeklinde belirtiliyor. 

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

İzmit'te kişiye özel imar planı değişikliğine izin yok!


Geri Dön