15 / 05 / 2024

İzmir Kınık OSB'ye doğalgaz müjdesi!

İzmir Kınık OSB'ye doğalgaz müjdesi!

Yıl sonunda bölgenin doğalgaza kavuşacağını söyleyen Doğruer, “Altyapının da tamamlanması ile firmaların yatırım yapması için hiçbir engel kalmayacak” dedi.



Kınık Organize Sanayi Bölgesi'nin doğalgaz sorununu çözecek Kınık doğalgaz lisans izni çıkarıldı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Konuyla ilgili başvurduğumuz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'ın çabaları sonucu altyapı ve enerji açığımızı kapatacağız. Sayın bakanımıza Kınık OSB'ye yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Öte yandan Kınık Organize Sanayi Bölgesi tarafından  İzmir  Kalkınma Ajansı'na (İZKA) sunulan ve kabul edilen proje ile bölgenin toplamda 1.5 milyon lira tutan altyapı inşaatının maliyetinin 1 milyon liralık bölümü de İZKA tarafından karşılanacak.


Gençlere iş kapısı olacak


Başkan Doğruer, "Konuyla ilgili  Ankara  ile temasa geçtik. Gediz Elektrik ile görüşülerek Kınık OSB'nin enerji sorunu halledildi. Ucuz enerji olarak doğalgaz talepleri için Enerji Bakanlığı, EPDK ile Bakanımız Binali Yıldırım devreye girdi. Şu anda Enerji Bakanlığımızdan Kınık, Bergama ve Ödemiş ilçeleri için doğalgaz lisans izni çıkarıldı. Akhisar üzerinden 35 kilometre hattan gelecek doğalgaz için Kınık OSB'de indirgeme merkezi kurulacak. İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteği ile altyapı sorunu bittikten sonra Kınık OSB tam olarak faaliyete geçerek gençlerimize iş kapısı olacak. Şimdiye kadar bizlere verdiği desteklerden dolayı Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'a Kınıklılar ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Kınık OSB Altyapı Geliştirme Projesi'nin 2 yıl içerisinde tamamlanmasını öngördükerini de sözlerine ekleyen Başkan Doğruer, "Proje ile 7 kilometre içme suyu hattı 3 kilometre kanalizasyon hattı ve OSB içerisine arıtma tesisi kurulumu tamamlanacak" dedi.


İŞSİZLİK AZALACAK


Kınık Belediye Başkanlığı'nda Organize Sanayi İrtibat bürosu açıldığını da belirten Doğruer, "Yatırımcı firmaların taleplerinin hükümet üyelerine aktararak doğalgazın 2016 yılının sonunda Kınık Organize Sanayi Bölgesi'ne gelmesi için gerekli kararların alınmasını sağladık. Altyapının da tamamlanması ile firmaların yatırım yapması için hiçbir engel kalmamış olacak. Kınık Organize sanayi Bölgesi'nde yer alan Şara Enerji, Kocaer Haddecilik, Bak Ambalaj gibi istihdama önemli katkı sağlayacak firmaların yatırım yapması ile ilçedeki işsizlik büyük ölçüde sona erecek" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön