28 / 04 / 2024

Kınık'a doğalgaz müjdesi!

Kınık'a doğalgaz müjdesi!

Kınık'a doğalgaz iletim hattının gelmesi konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) izin çıktı. Kınık Belediye Başkzanı Sadık Doğruer, "Kınık'ın yıllardır beklediği karar sonunda çıktı" dedi...




Kınık'a doğalgaz iletim hattının gelmesi konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) izin çıktı. Kınık Belediye Başkzanı Sadık Doğruer, "Kınık'ın yıllardır beklediği karar sonunda çıktı" dedi. Başkan Doğruer, göreve gelir gelmez ilçenin doğalgaza kavuşması için çalışmalara başladı. İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayının Meclis toplantısında Kınık Belediyesi, doğalgaz için lisans anlaşması yapılması yönünde oy birliği ile karar aldı. EPDK'nın ilçeye doğalgaz getirilmesi için İzmirgaz'a yetki vermesi bekleniyordu. Beklenen karar sonunda çıktı. İzmirgaz, 2016 yılının sonuna kadar Kınık'a doğalgaz getirecek.


Kınık'ın doğalgaz ile çağ atlayacağını söyleyen Başkan Doğruer, "Kınık'ın uzun yıllar beklediği sona az kaldı. Artık top İzmirgaz'da olacak. 2016 yılının sonuna kadar da Kınıklılar, doğalgazına kavuşmuş olacak. Biz de Kınıklılara verdiğimiz sözü tutmanın sevincini yaşayacağız. En önemlisi de doğalgaz Kınık Organize Sanayi Bölgesi için bir avantaj haline gelecek. İstihdamı arttıracak. Bölgede şimdiden 41 parsel yatırımcılar tarafından satın alınmış durumda. Bir de doğalgaz gelirse yatırımcıların sayısının artacağını düşünüyorum" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön