04 / 05 / 2024

İzmir Müzik Akademisi görkemli bir törenle açıldı!

İzmir Müzik Akademisi görkemli bir törenle açıldı!

İlk gününde ressam Ertuğrul Saraç'ın sergisine de ev sahipliği yapan İzmir Müzik Akademisi, tarihi yapısı, Türk hamam konseptli sanat galerisi ve özellikleri korunarak düzenlenmiş dekorasyonuyla ilgi odağı oldu.




Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Bahar Almaç ile tecrübeli Koro Şefi Güvenç Birer'in kurucusu olduğu  İzmir  Müzik Akademisi-Dr. Hakan Tartan Çalışma Odası, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve birçok sanatseverin katıldığı görkemli törenle açıldı. İlk gününde ressam Ertuğrul Saraç'ın sergisine de ev sahipliği yapan akademi, tarihi yapısı, Türk hamam konseptli sanat galerisi ve özellikleri korunarak düzenlenmiş dekorasyonuyla ilgi odağı oldu. Verdiği destekten ötürü İzmir Müzik Akademisi'nde bulunan çalışma odalarından birine Dr. Hakan Tartan'ın adını verdiklerini ifade eden Bahar Almaç ile Güvenç Birer de, "Her yaştan müzikle ilgili herkesi akademimizde en doğru isimlerle buluşturacağız" dedi.


Sanatın ve sanatçının yanında

Başkan Tartan, "Ben her zaman sanatın ve sanatçının yanındayım. Bunu bazen yadırgayanlar oluyor ama kültür ve sanat olmazsa toplumun aydınlanması için geriye ne kalır? Evet bu kentte yeşil alanı artırdık, yollar, kaldırımlar yaptık ama bunlar zaten bizim görevimiz. Önemli olan toplumsal yaşamı desteklemek. Şimdi burada çok değerli sanatçılar yetişecek, yaratılan güzellikler üretime dönüşecek" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön