03 / 05 / 2024

İzmir Pancar OSB'de yeni fabrikalar yükseliyor!

İzmir Pancar OSB'de yeni fabrikalar yükseliyor!

Bütün parselleri sahiplendirilen İzmir'deki az sayıdaki OSB'den birisi konumunda yer alan Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde, yatırımcıdan gelen taleple birlikte, ikinci etabın yapımına başlandı.



İzmir'in en yeni ve en hızlı büyüyen sanayi üslerinden biri olarak projeler üreten Pancar Organize Sanayi Bölgesi, faaliyetlerini 130 hektar alan üzerinde sürdürüyor. 72 parselin bulunduğu OSB'nin 95 hektarlık birinci etabında şu an 45 parselinde üretim yapılıyor. 2 ila 3 tanesi dışında tüm parsellerde inşaatların sürdüğüne dikkat çeken Pancar OSB Yönetimi, düzenli bir bölge olması, hizmet kalitesinin yüksekliği nedeniyle bölgedeki parsel değerinin sürekli yükseldiğine dikkat çekiyor. Son olarak metrekaresinin 500 TL'ye satıldığına işaret eden yönetim, 35 hektar büyüklüğe sahip ikinci etapta ise 17 parselin bulunduğunu söylüyor. 


İZKA desteği ile atıksu arıtma tesisi yapılıyor


İZKA desteği ilehayata geçirdiğimiz günlük bin metreküp kapasiteye sahip atıksu arıtma tesisimizin yapımı sürüyor. Bölgemiz Adnan Menderes Havalimanı'na 18, Alsancak Limanı'na 30, şehir merkezine 33 kilometre mesafede. Bölgeye  İzmir  -Aydın karayolunun Ayrancılar kesiminden ulaşılıyor. Ancak İzmir -Aydın otoyoluna bağlantı konusu da kısa sürede çözülecek, izban'ın istasyonuna 2.5 kilometre uzaktayız. Bu istasyonda yükleme boşaltma rampası da var. Yani bir konteyner oraya kadar götürülüp, vagona koyulabilir. Bu da bölgeye demiryolu avantajı sağlıyor.

 

Yakın zamanda 5 bine yakın istihdama ulaşacağız. Torbalı ve organize bölge bağlantısında yer alan yol sıkıntısına da çözüm yolu bulundu. Kısa süre içinde otoyol bağlantısına da kavuşacağız. Yol projesi protokol aşamasında. ikinci etap çalışmalarımız da başladı, ikinci etapta tüm altyapı işleri tamamlandı. 


Geçtiğimiz günlerde asfalt ihalesini yaptık. 3 ila 4 ay içinde asfaltlar da yapılacak. Aydınlatma direkleri de yapılınca birinci etap gibi herşeyi tamamlanmış bir bölge haline gelecek. Her iki alanın da faaliyete geçmesi ile yaklaşık 5 bin kişi bölgede çalışacak. Öte yandan butik hizmet veren bir bölgeyiz. Etrafımızda başka yatırım alanları da var ama bizim bölgemizdeki sanayi arsaları çok daha yüksek fiyatlarla alıcı bulabiliyor. Yatırımcılar da sunduğumuz avantajların farkında. Son dönemlerde yaşananların ekonomik alanda bir etki oluşturmayacağını düşünüyorum. 



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön