27 / 04 / 2024

İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremde 6 bina yıkıldı! 

İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremde 6 bina yıkıldı! 

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığını açıkladı. 



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu aktarıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; deprem sonrası, polis telsizinde özellikle Bornova ve Bayraklı ilçelerinde bazı binaların hasar gördüğü yönünde anonslar geçti. Kent genelindeki bazı binalarda oluşan çatlaklar nedeniyle bazı vatandaşlar binaları tahliye ediyor. 

İzmir Seferihisar da meydana gelen depremde 6 bina yıkıldı! 

Yıkılan binalar hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar  İzmir  Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla'da binalarda ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir" dedi. Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

 

İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremde binalar yıkıldı!


Geri Dön