01 / 05 / 2024

İzmir Torbalı'ya üniversite inşa edilecek!

İzmir Torbalı'ya üniversite inşa edilecek!

İzmir Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar'da faaliyet gösteren müteahhitlerle bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan müteahhitler, ilçenin bir devlet üniversitesiyle taçlandırmak gerektiğini belirttiler.



İzmir Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar'da faaliyet gösteren müteahhitlerle bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan müteahhitler, ilçenin kentleşmede, sanayide, tarımsal üretimde çok sayıda ili geride bıraktığını, bu sürecin bir devlet üniversitesiyle taçlandırmak gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine Başkan Görmez, üniversite taleplerini geçtiğimiz yıl, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilettiklerini kaydetti, "Bundan 4-5 yıl önce üniversite talebimiz, beklentimiz siyasi bir slogan gibi algılanabilir belki sosyal, ekonomik, kültürel, bilimsel karşılığı da tartışılırdı. Ancak bugün hiç kimse Torbalı'nın üniversiteye hazır olmadığını söyleyemez. Bugün ilçemiz sanayisinden tarımına, turizmden yetişmiş ara insan gücüne, kolay ulaşılabilir olmasından modern kentleşmesiyle üniversiteye hazırdır. Sadece Torbalı değil, Torbalı'da kurulacak bir üniversitenin hinterlandına girecek olan, Menderes havzası, Selçuk, Tire, Ödemiş, Kemalpaşa'da bu anlamda değişimin ve büyümenin en önemli parçası olacaktır. Üretime bilimi, kentleşmeye, sosyal, kültürel gelişmeye üniversiteyi katarak yolumuza daha emin,daha güçlü adımlarla ilerlemek istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Torbalı'ya bir üniversite kazandırılmasının gerekliliği üzerinde duruyoruz. Hükümetimizin yüksek öğrenimde okullaşmaya verdiği önem ve değer bizim bu konudaki cesaret ve kararlılığımızı ateşliyor" şeklinde konuştu. 



Ege Telgraf




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Belediye Başkanı Görmez, 4-5 yıl öncesine göre şartların değiştiğini artık kimsenin "Torbalı üniversiteye hazır değil' diyemeyeceğini belirtti

Torbalı'nın Ayrancılar Mahallesi'nde müteahhitlik yapan sektör temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin, sağladığı gelişme dinamizmi sayesinde bir devlet üniversitesine hazır olduğunu söyledi. Üniversite taleplerini Şubat 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilettiklerini kaydeden Görmez şunları söyledi: "Bundan 4-5 yıl önce üniversite beklentimiz siyasi bir slogan gibi algılanabilir belki sosyal, ekonomik, kültürel, bilimsel karşılığı da tartışılırdı. Ancak bugün hiç kimse 'Torbalı daha üniversiteye hazır değil' tezini öne süremez. Bugün ilçemiz 600'ün üzerindeki fabrikası, tarım odaklı ihracatı, turizm potansiyeli, Yetişmiş ara insan gücü, havadan, karadan, demiryolundan rahat ulaşılabilirliği, hızlı nüfuz artışı, modern kentleşmesiyle Ege'yi motive eden Türkiye'de örnek gösterilen bir ilçedir. Vergi ödemelerinden, elektrik tüketimine oluşturduğu istihdama kadar bütün verileri pozitiftir. Sadece Torbalı değil, Torbalı'da kurulacak bir üniversitenin hinterlandına girecek olan, Menderes havzası, Selçuk, Tire, Ödemiş, Kemalpaşa'da bu anlamda değişimin ve büyümenin en önemli parçası olacaktır. İlçemizde inşaatı halen devam eden devlet hastanesinin kapasitesi, altyapısı, fiziki konumu, öngörülen teknolojik yatırımla da Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için uygundur." 


Sabah


Geri Dön