30 / 04 / 2024

İzmir Uzundere'deki konutlar depremzedelere tahsis edildi!

İzmir Uzundere'deki konutlar depremzedelere tahsis edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan deprem sonrasında evleri hasar gören vatandaşlar için Uzundere'deki konutları tahsis etti.



30 Ekim'de İzmir'de yaşanan deprem sonrasında çok sayıda bina yıkılmış birçok vatandaş da evsiz kalmıştı. Evsiz kalan vatandaşlar için çalışmalara başlayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler için Uzundere'de konut tahsisi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Uzundere'deki konutları inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  “Her türlü ihtiyacı karşılanmış dört dörtlük bir yer yapıyoruz. Depremzedeleri bir yıllık kira bedelini düşünmeden yaşayacakları bu konutlara davet ediyoruz” dedi.

İzmir Uzundere deki konutlar depremzedelere tahsis edildi!

Soyer, her birinde 56 daire bulunan 4 bloktaki 224 konutun büyük ölçüde hazır hale getirildiğini dile getiren Başkan Tunç Soyer, depremzedelerin çadırlardaki yaşamına en kısa sürede son vermek istediklerini dile getirdi.

“Huzurla yaşayacakları bir mekan hazırlıyoruz” 

Başkan Soyer, “Biz dört dörtlük bir yer yapıyoruz. Her türlü ihtiyacı karşılanmış şekilde binaları  hazırlıyoruz ve yurttaşlarımızı bekliyoruz. Soğukta, emlakçı ve komisyoncuyla uğraşmadan, bir yıllık kira bedelini düşünmeden, huzurla yaşayacakları bir mekan hazırlıyoruz. Depremzedeleri de bu konutlara davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Evlerdeki eşyalar da depremzedelere ait olacak 

Depremzedelere tahsis edilen daireler temizlenerek kullanılır hale getirildi.  Elektrik ve su bağlantıları yapılan konutlara beyaz eşya ve mobilya sektörünün önemli firmaları tarafından bağışlanan sıfır eşyalar da yerleştirildi. Konutlarda bir yıl boyunca oturma hakkına sahip olacak depremzedeler, taşınırken eşyaları da yanlarına alabilecekler.
 

İzmir'deki depremzedelerin kira yardımı ödemeleri başladı! Destek 34 milyon TL'yi aştı!


Geri Dön