11 / 05 / 2024

İzmir yatırımda ikinci!

İzmir yatırımda ikinci!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “İzmir’e yeterli kaynağın gönderilmediği doğru değil. İzmir, Maliye Bakanlığı’ndan gönderilen kişi başına düşen payda, Türkiye’de ikinci sırayı alıyor” dedi




İzmir'de başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere bazı kesimlerin dile getirdiği "Ankara'dan kente yeterli pay ayrılmadığı" söylemini rakamlar yalanladı. Dün Ankara'da Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu'nu ağırlayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,  İzmir  Büyükşehir'in Maliye Bakanlığı'ndan gönderilen kişi başına düşen pay açısından Türkiye'de Kocaeli'nden sonra 2'nci sırada geldiğini açıkladı. 


Yeni Asır'a Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunmak üzere hazırladığı rapordan rakamlar veren Özhaseki, "Bazı arkadaşlar durmadan 'Önümüz kesiliyor' diyorsa bunların hepsi iftiradır. İzmir, Ekim 2014 ve Eylül 2015 arasında kişi başına düşen 580 liralık payla Kocaeli'nin ardından en yüksek pay alan şehir. Türkiye ortalaması olan kişi başı 404 liranın çok üzerinde pay alan İzmir, bu açıdan İstanbul ve Ankara'nın önünde. Oysa, yerel yönetimi AK Parti'de olan birçok il 404 liranın çok altında pay alıyor. Kocaeli'nin 1'inci olmasının sebebi ise Tüpraş" dedi. 


Büyükşehirler'e 2 yerden pay verildiğini söyleyen Özhaseki, bunların İller Bankası ve Maliye Bakanlığı olduğunu belirterek, "İller Bankası'ndan gelen paylar nüfus esaslı olduğu için yapılan ödemeler değişmez. Zaten bununla ilgili hiçbir belde, ilçe ve şehirden şikayet gelmedi. Üstelik Türkiye'de hesaplamalar itibariyle kişi başına düşen en yüksek paylardan birisini İzmir alıyor. 8 sene boyunca muhalefetin belediye başkanı olduğum için ne sıkıntılar çektiğimi ben biliyorum. Şimdi o sıkıntıların hiçbiri yaşanmıyor" diye konuştu. 


'Projeleri savunmaya hazırım' 


"İzmir'e yatırım yapılmıyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Özhaseki, "Eğer ortada ciddi bir proje varsa ve o projede kanuni ve aynı zamanda vicdani hakları varsa ben onu savunmaya hazırım" dedi. Özhaseki, "İzmir'e geldiğimde kentin o hali inanın canımı acıtıyor. Kıyamıyorum İzmir'e. Doğal güzellikleriyle nüfusuyla her şeyiyle İzmir diğer Anadolu kentlerine göre daha şanslı bir pozisyonda ancak bunu değerlendiremiyor. İzmirli yerel yöneticilerin bunu istemesi gerekiyor" dedi. 




Yeni Asır


Geri Dön