03 / 05 / 2024

izmir 2016 yatırımları

izmir 2016 yatırımları

Yılın ilk koordinasyon kurulu toplantısında 2015 yatırımları değerlendirildi. İzmir Vali Yardımcısı, Nihat Kaynar, 7.1 milyar yatırım bedelli bin 75 projeden 606'sının tamamlandığını açıkladı.

İzmir'e 50 milyon TL'lik yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca tamamlanan ve aralarında 50 milyon lira yatırımla İzmir'de yapılan 5 tesisin de olduğu Türkiye genelindeki toplam 175 tesis Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da katıldığı törenle hizmete açıldı. 

İZSU’dan 597 milyon liralık yatırım!

Kentin en önemli yatırımcı kurumları arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2016 bütçesinden 597 milyon lirayı tamamen yatırımlara ayırdı.

İzmir yatırımda ikinci!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “İzmir’e yeterli kaynağın gönderilmediği doğru değil. İzmir, Maliye Bakanlığı’ndan gönderilen kişi başına düşen payda, Türkiye’de ikinci sırayı alıyor” dedi

Yatırımcı İzmir'den kaçıyor!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri'nin açtığı davalar sonucu, "İzmir'in Manhattan"ı olarak bilinen Yeni Kent Merkezi ile Mavişehir'deki imar planlarının iptal edilmesi yatırımcıları tedirgin ediyor

İZSU'dan Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’a yatırım!

Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’da su sıkıntısına son İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü; Kiraz, Beydağ ve Ödemiş kırsalındaki yeni yatırımlarla yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldıracak.

İzmir Büyükşehir'in 2016 bütçesi 4 milyar 485 milyon TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçesi onaylandı. Geçen yıla göre yüzde 15.2’lik artışın öngörüldüğü bütçede 248 proje için 2.8 milyar liralık yatırım ayrıldı. 2016 bütçesinde aslan payını yine ulaşımın oldu.

İzmir'e 2016’da 1.6 milyar TL'lik yatırım yapılacak!

Olumsuz iç ve dış ekonomik koşullara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü mali yapısını onaylayan Fitch raporundan sadece 5 gün sonra, dünyaca ünlü bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de İzmir raporunu yayınladı.

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

2019'dan bu yana İzmir'de hangi yatırımlar yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Tunç Soyer burada 2019'dan beri yapılan yatırımları tek tek açıkladı...

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir'de gayrimenkul yatırımları artıyor!

İzmir Karşıyaka'da faaliyet gösteren Coldwell Banker Life’ın sahibi Uğur Sezginer, İzmir'de gayrimenkul yatırımların arttığını 2022 senesinin de hareketli geçeceğini dile getirdi.

İzmir Girişim Grubu, gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak!

İzmir Girişim Grubu (İGG), kuruluş işlemlerinin bitirilmesinin ardından sahaya indi. İlk etapta gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak olan İGG, para kazanan ve yatırımda bulunan sportif odaklı bir şirket şeklinde büyümeyi planlıyor.

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir için hazırlanan projeler ve yatırımlar mecliste!

2002-2018 yılları arasında yıllara göre İzmir için hazırlanan projelere ve ile yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

AVM yatırımları mağazalaşmayı artırıyor!

Vepa Grup Genel Müdürü Murat Usta mağaza sayısındaki artışa AVM yatırımlarının etkisi olduğunu ifade etti. 2004 yılında ilk mağazayı açtıklarını söyleyen Usta 2016 itibariyle Türkiye genelinde 38 mağazaya sahip olduklarını belirtti.

Başbakan Yıldırım, İzmir'e yeni yatırımların müjdesini verdi!

Başbakan Binali Yıldırım, KOSBİ Aktüel’e verdiği röportajda 520 sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği kentin ekonomisini güçlendirecek yatırımların devam edeceğini müjdeledi. Yıldırım “İzmir’in ve İzmirlilerin gönlümde çok ayrı bir yeri var” dedi

İzmir’de arsa ve arazi yatırımları hız kesmiyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin İzmir’de gerçekleştirdiği araştırmaya göre İzmir’de arsa ve arazi yatırımları gün geçtikçe artıyor. Arsa- arazi yatırımlarıyla dikkat çeken ilçeler ise Urla, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Menemen ve Seferihisar şeklinde sıralanıyor.

İzmir'e son 10 yılda yapılan kamu yatırımları mecliste!

Son on yıl içinde İzmir'e yapılan kamu yatırımların TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

İnşaat yatırımları referandumu bekliyor!

Çiçek Kardeşler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, yatırımcıların 2016'da 'bekle gör' politikası izlediğini söyledi. Çiçek, inşaat firmalarının yatırımlarını referandumdan sonraya bıraktığını belirtti.

izmir 2016 yatırımları Haberi

izmir 2016 yatırımları


Yılın ilk koordinasyon kurulu toplantısında 2015 yatırımları değerlendirildi. İzmir Vali Yardımcısı, Nihat Kaynar, 7.1 milyar yatırım bedelli bin 75 projeden 606'sının tamamlandığını açıkladı. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise İzmir Körfez Geçişi ile çevre yolunun 40, sahil yolunun ise 19 kilometre kısalacağını söyledi.


2016 yılının ilk Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vilayet Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar başkanlığında yapılan toplantıya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile kamu kuruluşları il ve bölge müdürleri katıldı. Toplantıda 2015 yılı 4. Dönem sonu itibariyle yatırımlarda yapılan harcamalar ve genel durum değerlendirildi. İzmir Vali Yardımcısı Kaynar, 7.1 milyar lira yatırım bedeliyle bin 75 projenin yer aldığını belirterek, "Bunlardan 606'sı bitirildi. 290 adedinde çalışmalar devam ediyor, 34 projenin ihale aşamasında, 145 projede ise çalışmalara...