06 / 05 / 2024

Zafer Albayrak: Gayrimenkul yatırımda ikinci tercihte Ankara var!

Zafer Albayrak: Gayrimenkul yatırımda ikinci tercihte Ankara var!

ANKARA'da gayrimenkul sektörünün nabzını tutan RE/MAX Tower Ticari Gayrimenkul Ofisi Brokerı Zafer Albayrak, inşaat yatırımları artarken gayrimenkule ilgi duyanların ikinci adres olarak Ankara'yı tercih ettiklerini söyledi..



ANKARA'da gayrimenkul sektörünün nabzını tutan RE/MAX Tower Ticari Gayrimenkul Ofisi Brokerı Zafer Albayrak, inşaat yatırımları artarken gayrimenkule ilgi duyanların ikinci adres olarak Ankara'yı tercih ettiklerine dikkat çekti. Albayrak, "Türkiye'de gayrimenkule yatırımının dönüş hızında istanbul bilinci.  Ankara  ikinci sırada yer alıyor.

 

Ankara'nın Söğütozü, Çukurambar bölgelerinin değeri oldukça arttı. Başkentin genelinde 33 adet ofis pıojesi faaliyette, 60 adet de inşaatına başlanacak ofis projesi var. Sadece İncek'te 31 konut projesi bulunuyor. Kuçuk tipte dairelere talep artışı soz konusu. 200 bin lirası olan rahatlıkla bu tip daire satın alabiliı. Bu yönüyle Ankara İstanbul'dan avantajlı. Artan arz plansız olursa sıkıntı çıkabilir. Bu nedenle üretmek kadar satış stratejisi de önemli" diye konuştu. 


Ankara Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hasan Ceran da, Ankara'nın marka şehir olmasında kentsel dönüşümün anahtar ıolü olduğuna dikkat çekerek, "Hükümetin yurt genelinde başlattığı dönüşüm süreci birçok şehir için fırsat. Ancak bu fırsatı rant kapısı olarak görmemek gerekir" dedi. 


Hürriyet Ankara İnşaat eki


Geri Dön