04 / 05 / 2024

İzmir yeni ulaşım düzenlemesi Şirinyer esnafından tepki topladı!

İzmir yeni ulaşım düzenlemesi Şirinyer esnafından tepki topladı!

Yıllardır kendi pazar araçlarını koydukları toprak zeminle kaplı otopark, ulaşım düzenlemesinin ardından asfaltlanıp etrafı tel örgülerle çevrilerek belediye otobüslerinin bekleme yaptığı otoparka dönüştürüldü. Şirinyer esnafı belediyeye isyan etti...




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım sisteminde başlattığı dönüşüme bir tepki de Şirinyer Pazaryeri esnafından geldi. Yıllardır kendi pazar araçlarını koydukları toprak zeminle kaplı otopark, ulaşım düzenlemesinin ardından asfaltlanıp etrafı tel örgülerle çevrilerek belediye otobüslerinin bekleme yaptığı otoparka dönüştürüldü. Bu durum sonucunda yetkili kurumlara başvuran pazarcılar, başvurudan sonuç alamayınca dün öğlen saatlerinde eylem yaptı. Otobüslerin geçiş güzergahı olan 504/3 numaralı sokağı trafiğe kapatan pazarcı esnafı belediye otobüslerinin geçişine izin vermedi. Yaşanan gerginliği bölgede bulunan Şirinyer Polis Merkezi ekipleri azaltmaya çalıştı.



Kendilerine bir otopark tahsis edilmesini isteyen pazarcılar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile telefon görüşmesi yaptılar. Esnaf, Piriştina'nın 'En geç Pazar gününe kadar sorununuzu çözmeye çalışacağım' sözü üzerine eylemi bitti.


Yeni Asır


Geri Dön