28 / 04 / 2024

İzmir'de 3.5 milyon TL harcanan Çocuk Dünyası'nın inşaatı çürüyor! 

İzmir'de 3.5 milyon TL harcanan Çocuk Dünyası'nın inşaatı çürüyor! 

İzmir Bornova'da Çocuk Dünyası Projesi'ne 3.5 milyon TL harcanmıştı. Müteahhitin yarım bırakıp gittiği inşaatın demirleri de çürümeye başladı...



Bornova’da 3.5 milyon lira harcanıp yarım bırakılan ‘Çocuk Dünyası Projesi’ ile ilgili sürekli fiyasko ortaya çıkıyor. Çürümeye terk edilen ve yarım bırakılan inşaatta, her yağmurda su birikiyor.

Yeni Asır'dan Erhan Gülenç'in haberine göre,  İzmir  Bornova'da 3.5 milyon TL harcandıktan sonra inşaatı yarım kalan Çocuk Dünyası projesi çürümeye terk edildi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, her fırsatta onmilyonlarca lira tasarruf ettiği ve belediyeye yeni mülkler kazandırdığını ifade ederken, ilçede böyle bir israfın oluşması bir tezat oluşturuyor. 

Daha önce projeyle ilgili açıklamalarda bulunan İluğ, proje için yeni bir ihaleye çıkacaklarını ve burayı çocuk dünyası dışında başka bir amaçla kullanacaklarını belirtmişti. Hiçbir değişiklik yapılmadığı için inşaatın açıkta kalan demirleri de çürüdü. Buraya yeni bir proje yapmak için artık inşaatın yıkılıp yerine sıfırdan inşaat yapılması gerektiğini vurgulayan Belediye Meclisi'nin AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan, "Çok uyarmamıza rağmen bir adım atmadılar. Biz Başkan İduğ'a en azından ilk katı tamamlamasını ve projeye sonra devam etmesini söylemiştik. Ama yapmadı. Daha önce de dediğimiz gibi 2 araç eksik alıp bu inşaatı tamamlayabilirdi. Olan Bornovalının parasına oldu" diye konuştu.

ARSASI ÇOK DEĞERLİ

İlçede önceki başkan Olgun Atila döneminde yapılan bir yarışmadan sonra 12.8 milyon TL'ye mal olacağı hesaplanan projenin temeli Mayıs 2018'de atılmıştı. Bin 500 metrekaresi açık alan olmak üzere 9 bin 100 metrekare kapalı inşaat alanına sahip projede çiçek bahçesi, otopark, banka, belediye, postane, 250 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya, fuaye alanı, 4 adet atölye, sergi alanları gibi bölümler yapılacaktı. Ancak projenin ihalesini kazanan müteahhit firma, artan maliyetler sebebiyle 3-3.5 milyon TL harcanan ve 2 bodrum katı bitirilen projeden çekildi ve çalışmalar seçimden 2 ay önce durdu. İnşaat, bütün kış yağmurların altında kaldı bu sebeple inşaatın alt katında her yağmurda gölet oluştu.

BAŞKAN AYLAR ÖNCE 'ÇALIŞIYORUZ' DEMİŞTİ

Başkan İduğ, projenin elde olmayan nedenlerle durduğunu belirterek, "Müteahhit bırakıp gitmiş. Maliyetlerde yüzde 40 artış olduğu için bu işi bir başka firma da üstlenmez. Yeni bir ihaleye çıkmamız gerekiyor. En kısa sürede yapacağız. Bir gençlik merkezi yapmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Artık alanda yapılacak bir projede sıfırdan inşaata başlanması gerektiğini belirten Fatih Taştan, "Başkan İduğ o kadar tasarruf hesabı yapıyorsa, 3.5 milyon lira harcanan bu inşaatın da böyle çürütülmemesi gerekiyordu" şeklinde konuştu.

 


Geri Dön