30 / 04 / 2024

İzmir'de ada bazlı dönüşüm olmalı!

İzmir'de ada bazlı dönüşüm olmalı!

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla birlikte bu talebin daha da artacağını dile getirdi. İzmir’in birçok avantajı olduğunu söyledi. 



Değişen yaşam koşullarıyla birlikte konutlarda farklı özellikler arayan insanlar, diledikleri İzmir’de bulma imkanı yakalıyorlar. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre değişen tercihlere bağlı olarak BulutOrman ve Asma Bahçeler projeleri için şehir dışından yoğun ilgi gördüklerini belirten Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla birlikte bu talebin daha da artacağını dile getirdi. İzmir’in birçok avantajı olduğunu ifade eden Tanyer, şunları söyledi;

Kullanışlı daireler

“3+1, 4+1 konutlar çok fazla talep görmüyor. Gençler ve yaşlılar daha çok 2+1, 1+1 konutları tercih ediyor. Kulanışlı konutlarla birlikte doğa, temiz hava ve özellikle çocukların da faydalanabileceği sosyal alalar da ön plana çıkıyor. Biz de projelerimizde konutların ve çevresinin sağlıklı olmasının çok önemsiyoruz. Lokasyonumuzu seçerken temiz hava birinci planda geliyor. Diğer önemli bir konu da çocuk ve gençlerin aktivitelerini yapabileceği oyun alanları yaratmak. Dijitalleşen çağda ekran başında oturmalarını değil doğayla iç içe ve güvenli bir ortamda, yaşıtlarıyla beraber zaman geçirmelerini istiyoruz.”

İzmir’de İstanbul’daki gibi vahşi yapılaşma olmadığını, kentin planlı geliştiğini dile getiren Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, “Bu planlama yeşil alanlar, otoparklar ve trafik dahil bütün sıkıntıları giderecek şekilde ada bazlı olmalı. Birbinanın yıkılıp yeniden yapılması kentsel dönüşüm değil. Bizim tavsiyemiz gerek kentsel dönüşümde gerekse yeni yapılaşmalarda bütün STK’ların, özellikle mühendis ve mimar odalarının ve üniversitelerin görüşünün alınması” dedi.


Geri Dön