29 / 04 / 2024

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepkilere sebep oldu.



İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepki çekti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Seferihisar merkez üslü 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra yıkılan veya ağır hasar gören binalarda kiracı olarak oturan depremzedelere Karabağlar Yaşar Kemal Mahallesi 6004 Sokak'ta Uzundere konutları şeklinde bilinen belediyeye ait bazı daireler, geçici süreyle tahsis edildi.

İzmir de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

Geçen sene geçici ikamet süresinin 1 sene daha uzatılmasından sonra konutların satışı yönünde alınan karar sonrası depremzedelere konutların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahliye edilmesi gerektiği şeklinde tebligat gönderildi.

Paylaşılan detaylar göre, dairelerde ikamet eden bazı depremzedeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetim Daire Başkanlığı tarafından gönderilen tahliye tebligatına tepki vererek, oturdukları evlerin önünde bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklama önemli açıklamalar yapan depremzedelerden Şerife Koşar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kendilerini bu konutlara yerleştirirken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şartlarında, uygun koşullarla satma vaadinde de bulunduğunu, daha sonra böyle bir söz vermediklerini öne sürdüklerini kaydetti. 


Geri Dön