16 / 05 / 2024

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepkilere sebep oldu.



Yaptığı açıklamada kendilerine tanınan sürenin geçen sene dolduğunu fakat belediye meclisinde AK Parti ve MHP'li üyelerin verdiği önergelerle bu sürenin 1 sene uzatıldığını dile getiren Koşar, şunları dile getirdi: "Bize, '31 Mayıs 2023 tarihine kadar daireleri boşaltın' diye tebligat geldi. Başkan Tunç Soyer, CHP belediyesi bizi gözden çıkardı, 'Siz başınızın çaresine bakın artık' diyorlar. Biz Cumhurbaşkanımızdan rezerv alandaki evlerden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şartlarıyla hak talep ediyoruz. Çünkü başka şartlarda konut sahibi olmamız mümkün değil. En kötü kiralık konutlar 6 bin 500 - 7 bin 500 civarında, geçim zor, ben işsizim, çocuğuma bakıyorum birçok arkadaşım aynı durumda." dedi.

İzmir de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

- Rezerv alandaki konutlardan hak talebi

Depremzedelerden Sadullah Özdemir de yaptıkları açıklamada deprem korkusunu unuttuklarını, bu defa evden çıkarılma korkusuyla yaşamaya başladıklarını kaydetti. 

Oturdukları binaların ihaleyle satışa çıkarıldığını, 40'ının satıldığını dile getiren Özdemir, "6 gün kadar sonra bir ihale daha var 2. bloğu satıyorlar. Kent Konseyini aradım, 'Çıkacaksınız' dediler. Şu an çıkacak durumumuz yok, çıkmazsak ne olur diye sordum 'Polis ve zabıta eşliğinde gelip sizi çıkartacağız' dediler. Rezerv alandaki evlerden bize de bir hak tanınırsa çalışır öderiz, devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz." dedi.

Silivri Belediyesi'nden büyük fırsat: İmarlı 11 arsa ve araziyi satışa çıkardı! 

Aile Bakanlığı 40 farklı destek ödemesini tek tek açıkladı! Bu desteklerden birini bile olsa mutlaka alın!

Bakanlık hesaplara peş peşe 3 bin 500 TL yatırdı! Mayıs 2023 paraları için hemen hesaplarınızı kontrol edin! 


Geri Dön