30 / 04 / 2024

İzmir'de gayrimenkul fiyatları uçuşa geçti!

İzmir'de gayrimenkul fiyatları uçuşa geçti!

İzmir’e göç edenlerin sayısındaki artış kentteki gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi. Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlere konut sattıklarını söylüyor.



Son dönemde İzmir'in özellikle kuzey aksında ses getiren projelere imza atan Yücesoy Mühendislik, 11 ayda 390 konut satışı gerçekleştirdi. Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, İzmir'e göç dalgası nedeniyle İstanbul'dan Ankara'ya, Diyarbakır'dan Hatay'a kadar Türkiye'nin dört bir yanından gelenlere konut sattıklarını söylüyor.

 

İzmir de gayrimenkul fiyatları uçuşa geçti!

 

 

Son yıllarda yaşamlarım İzmir’de geçirmeye karar verenlerin sayısındaki artış kentteki gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi. Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Diğer kentlerden gelen konut talebindeki artış, İzmir’deki müteahhitlik firmalarının projelerine de ilginin artmasına neden oluyor. Bu gelişmelerin sonucu olarak birçok firma artık yaptıkları projelere sadece  İzmir  ve çevresinden değil Türkiye’nin kente en uzak illerinden bile talep geldiğini belirtiyor. Talep artışıyla birlikte kentte kısa süre öncesine kadar merkeze çok uzak olduğu gerekçesiyle sıcak bakılmayan bölgelerin bile hızla değer kazandığı dikkat çekiyor.

 

İzmir’de kentin yeni gelişim bölgelerinde geliştirdikleri projelerle ön plana çıkan kuruluşlardan birisi de Yücesoy Mühendislik. İzmir’in farklı noktalarında projeleri yükselen Yücesoy Mühendislik, 2017’yi büyümeyle kapatmaya hazırlanıyor. Seyrek projelerinin yanı sıra, İzmir Kuzeyşehir, İdea’l Ofis, Metro Ofis ve Yücesoy Statü ile yoluna devam eden firma, 11 ayda 390 konut satışıyla önemli bir başarıya imza attı. Proje firması olarak İzmir’de 1989’dan bu yana önemli çalışmalara imza atan Yücesoy Mühendislik, yılsonunda biri Bornova diğeri de Çiğli’de iki konut projesinin daha temelini atmaya hazırlanıyor. Mevcut projelerle birlikte 2018’de 150 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirmeyi planlayan şirket, 250 milyon liralık ciro hedefliyor. Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkam Cem Yücesoy, hem devam eden hem yeni yatırım projeleriyle, İzmir gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

 

İZMİR DIŞINDAN YOĞUN TALEP

 

DEVAM EDEN PROJELER

Devam eden projeler hakkında da bilgi veren Cem Yücesoy şöyle konuşuyor: “Seyrekte üniversitenin tekrar açılacağı haberiyle hareketlilik başladı. Burada bin 600 konutluk bir hedefimiz vardı. Bunun bin 300’üne başlamıştık. 900’ünü teslim ettik. 300’ünü yılsonunda bitireceğiz. Diğer 100 konut ise 2018’de bitecek. 300 konutun temelini ise 2018’de atacağız. Kent merkezinde iki ofis projemiz var. Idea’l Ofis ve Metro Ofis.

 

CİRO BEKLENTİSİ

Devam eden projelerle birlikte 2018’de 150 milyon liralık bir yatırımı hayata geçireceğiz. 250 milyon liralık da ciro beklentimiz var. Bu yıl sonuna doğru biri Çiğli, diğeri de Bornova’da 2 konut projesine başlayacağız, iyi bir yıl geçirdik. 390 konut satışı gerçekleştirdik. İzmir’in dışında İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Hatay gibi kentlerden de projelerimizden ev alan oldu. Yakın zamanda İzmir’e doğru göç dalgası başlatan yerlerden sadece İstanbul’a 22 daire sattık.

 

SATIŞLAR YÜZDE 100 ARTTI

Seyrek’te şu ana kadar yaklaşık 2 bin 700 konut projelendirildi. Bunun da yüzde 75’i tamamlandı. Bakırçay Üniversitesi ismi bile bölgeyi hareketlendirmeye yetti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ın ciddi planları var. Bu planlar neticesinde Seyrek’in eskisinden de önemli bir merkez olacağını görüyoruz. Bu gelişmeler çerçevesinde satışlarımız yaz dönemine göre yüzde 100 arttı. Seyrek ve çevresindeki arsa alanlarımızı da hızlandırdık. Bu bölgenin sadece bir üniversite şehri değil, merkezinde üniversitenin yer aldığı İzmir’in çok katlı yaşam tarzına alternatif oluşturan büyük bir yaşam havzasına dönüşeceğini düşünüyoruz.”

 

 

"KONUT SAYISI 4 BİNE ULAŞACAK”

 

Kuzey aksında Seyrek projelerinin ardından Yücesoy Mühendislik olarak en büyük projelerini Menemen’de hayata geçirdiklerini dile getiren Cem Yücesoy, Aralık 2016’da 396 konutluk İzmir Kuzeyşehir’e başladıklarını söylüyor. Yücesoy sözlerine şöyle devam ediyor: “Konutların yüzde 60’ı satıldı. Şu ana kadar yüzde 23’e varan değer artışı var. 2018 Aralık’ta projeyi tamamlamayı ama bazı bloklarımızı yılın ortasında teslim etmeyi planlıyoruz. Bölgeye olan inancımızla birkaç yıl içinde Kuzeyşehir’i 3-4 bin konuta çıkarma hedefimiz var. Ayrıca Menemen’de ticari yapıya olan talep artışıyla ofis ve ticari yapı projelerimiz de olacak.”

 

Yakın zamanda tanıtımını yaptıkları Ulukent’teki Yücesoy Statü projesiyle de yeni bir kapı açtıklarını dile getiren Cem Yücesoy, 250 konutun yer aldığı projede iki hafta gibi kısa sürede yüzde 20 satış rakamına ulaştıklarını açıklıyor. “Metrekare fiyatlarının 4 bin lira civarında olduğu proje, malzeme ve özellik bakımından Mavişehir ya da kent merkezindeki kulelerden daha donanımlı olacak” diyen Yücesoy ardından şöyle ekliyor: “5 bin metrekarelik ticari alanla çarşı da yaratacağız. Güçlü bir proje ve talep gördü. 2 yıl içinde projeyi tamamlamayı planlıyoruz. ‘Statü evin fiyatıyla değil, kalitesiyle ölçülür’ fikrinden yola çıkarak bu projeye imza attık. 11 bin metrekarelik alanda 1+1,2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinde daireler inşa edeceğiz. Yücesoy Statü’de biri kapalı 4 havuz, spa, hamam, sauna, spor alanları, koşu pisti ve kapalı otopark gibi pek çok özellik bulunacak. Konutlarda akıllı ev sistemi olacak. Projenin bir diğer özelliği ise çevreyolunun hemen yanında yer alması. Konutlar, Ulukent İZBAN’a 600 metre mesafede yer alıyor.”

 

 

KENT KUZEYDE BÜYÜDÜ FİYATLAR ARTTI 

 

İzmir’in kuzeye doğru büyümesiyle birlikte arsa fiyatlarının da uçuşa geçtiğini dile getiren Cem Yücesoy, kentte son yıllarda gerçekleşmiş ve gerçekleşecek bütün büyük sanayi ve ticaret projelerinin bu sahada yer aldığına dikkat çekiyor. Yücesoy, Foça, Dikili, Çandarlı ve Ayvalık gibi merkezlerdeki gelişmenin ise bölgenin turizm değerine büyük katkı sağladığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu gelişimin merkezinde bulunan Menemen, gelişen Kuzey Ege’nin başkenti olmaya aday konuma geldi. Bölgede olağanüstü bir değişim söz konusu ve değişimle uzun yıllar sürecek bir değer artışının başlangıcındayız. Kuzey aksı eskiden zor gidilen bir bölgeydi. Şimdi yapı değişti. Altık bu aks tercih edilen bir bölge konumuna geldi. Uzak diye karşılık görmüyordu. Ama ulaşım altyapısının gelişimiyle birlikte insanlar Karşıyaka’daki evini satıyor, üzerine de para koyup bu bölgeden ev alıyor. Bu hareketlilik arsa fiyatlarına da yansıdı. Menemen özelinde arsa fiyatları son dönemde yüzde 200 artış gösterdi. Biz de bölgedeki yerimizi aldık. ”


Geri Dön