14 / 05 / 2024

İzmir'de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı!

İzmir'de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için Türkiye’de ilk defa İzmir'de start verdiği kooperatifçilik modeli yüzleri güldürmeyi sürdürüyor. Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar...



Bayraklı Manavkuyu Mahallesi’ndeki Halk Konut Bilgilendirme Ofisi’ndeki imza törenine Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Egeşehir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onat Çetin ve Genel Müdürü Ekrem Tükenmez, BAYBEL Yönetim Kurulu Başkanı Berk Ulusal, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ve Halk Konut 2 Kooperatifi Başkanı Cüneyt Yılmaz ile depremzedeler katılım gösterdi. 

İzmir de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı!

Halk Konut 2 Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Yılmaz, 30 Ekim 2020 tarihinden bu güne karşılaşılan ağır sorunların altını çizerek, “Halk Konut modelinin ilk örneğini uygulamak gurur verici. Şu an kuruluşunu ilan etmiş 11 kooperatif, kuruluşunu bekleyen 10 kooperatif ve bin konut Halk Konut modeline dâhil olmak için çaba gösteriyor. Bin konuttan söz ediyoruz. Çiçek Hanım Apartmanı Halk Konut 2 adını alarak bu yolda tohumdan filizlenmeye başladı ve tüm komşularımız tarafından heyecanla karşılandı" açıklamasında bulundu. 

"Halk Konut modeli umarım tüm Türkiye’ye örnek olur" diyen Yılmaz, zor ve sıkıntılı olan bu süreçte kendilerine desteğiyle yol gösteren, depremin ilk gününden itibaren bugüne yalnız bırakmayan Tunç Soyer'e ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a teşekkürü borç bildiğini dile getirdi. 

İzmir de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı!

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ise konuyla ilgili olarak “Bin konuttan bahsediyoruz. Bu ikinci imza ama bundan sonra daha çok imza atılacak”  ifadelerini kullanırken; İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ise gurur verici bir tabloyla karşı karşıya olduklarının altını çizdi. Kaya, konuyla ilgili açıklamasını “İZDEDA çok iyi çalışıyor, sizin hakkınızı sonuna kadar korumaya çalışıyor. 30 Ekim 2020’den beri Tunç Başkan sizinle. Biz sizlerleyiz. Size destek olabilmek için, yaşadığınız mağduriyetleri en aza indirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da Tunç Başkan sizinle olacak. Bugün Halk Konut 2’nin imzasını atıyoruz. Diğerlerini de atacağız” ifadelerini kullandı. 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise Başkan Tunç Soyer’e Bayraklı halkı adına teşekkürlerini ileterek, "“Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde Halk Konut ile elimizi taşın altına koyduk. Şu an ikinci imza atılıyor. Ama 10 imzanın daha sırada olduğunu, bunun bin konuta karşılık geldiğini, önümüzdeki süreçte de buradaki deprem konutlarının yarısını kapsayacak şekilde meselenin çözüleceğine inancım tam" şeklinde konuştu ve Bayraklı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman vatandaşın yanında olduğuna dikkat çekti. 

İzmir de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı! 

Halk Konut Projesi’nde görev alan belediye şirketleri, yüzde 1 gibi sembolik bir kar oranı ile kooperatife müteahhitlik hizmetini karşılıksız sunuyor. Toplam 10 etapta hayata geçirilmesi hedeflenen Halk Konut projesi çerçevesinde yaklaşık bin konut inşa edilmesi öngörülüyor. 

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm tam gaz! Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı 2. etap için imza atıldı!

İzmir Örnekköy Mahallesi 5. Etap ihalesi 1 Eylül'de! Bedeli dudak uçuklattı!


Geri Dön