06 / 05 / 2024

İzmir'de hava kirliliği arttı!

İzmir'de hava kirliliği arttı!

İzmir'de hava kirliliğinde artış gözlendi. Soğuk havanın etkisiyle soba ve kaloriferlerin yakılması, havadaki kirlilik oranını arttırdı. Şehir merkezini kaplayan yoğun duman tabakası sebebiyle görüş mesafesi azaldı.




İzmir'de hava kirliliğinde artış gözlenirken, meteorolojik şartlardan kaynaklanan kirliliğin süreklilik arz etmediğini bildirildi.


Soğuk havanın etkisiyle soba ve kaloriferlerin yakılması, havadaki kirlilik oranını arttırdı. Şehir merkezini kaplayan yoğun duman tabakası sebebiyle görüş mesafesi azaldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme verilerine göre, Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka ve Şirinyer'de yüksek oranda (PM10) partikül maddeler gözlendi. 


-"Kirlilik değerlerindeki artış süreklilik arz etmiyor"


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, kentteki hava kirliliğinin tespiti için Alsancak, Bornova, Karşıyaka, Güzelyalı, Çiğli, Şirinyer ve Bayraklı olmak üzere 7 noktada ölçümler yapıldığı belirtilerek, "özellikle kış aylarında hava sıcaklığında gece ve gündüz farkının arttığı, yoğun sis, ani sıcaklık değişiklikleri, yüksek basınç, açık hava ve sakin rüzgar şartlarında ve inversiyon yaşandığı günlerde, hava sirkülasyonunun sağlanamaması, dikey hava akımlarının durmasının ortama yayılan kirli gazların dağılmasını engellediği ve bacadan, egzozdan atılan kirleticilerin tutulmasına ve birikmesine neden olduğu" ifade edildi.


Yaşanan olumsuz meteorolojik şartlar nedeniyle anlık kirlilik değerlerinde artış gözlendiği, ancak bunun süreklilik arz etmediğini kaydedildi.


AA


Geri Dön