19 / 05 / 2024

izmirde hava kirliliğindeki artış

izmirde hava kirliliğindeki artış

İzmir'de hava kirliliğinde artış gözlendi. Soğuk havanın etkisiyle soba ve kaloriferlerin yakılması, havadaki kirlilik oranını arttırdı. Şehir merkezini kaplayan yoğun duman tabakası sebebiyle görüş mesafesi azaldı.

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli 4 ilçesi belli oldu!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte İstanbul'da hava kirliliğinin arttığını belirten uzmanlar İstanbul'un en kirli 4 ilçesini açıkladı.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Şehir hastanelerinin arazileri yanlış mı seçiliyor?

Uluslararası Şeffaflık Derneği şehir hastanelerine ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre, bazı hastaneler bataklık alana, şahıs arazilerine, bazıları hava kirliliğinin en çok hissedildiği alana yapıldığı ileri sürüldü...

İstanbul’da hava kirliliğinin nedeni yükselen inşaatlar!

İstanbul Kocaeli arasında yapılması planlanan otoyolunun nihai ÇED raporunda, İstanbul’da yükselen inşaatların kirliliğe sebep olduğu belirtildi.

Temiz hava solutan öngörü yazılımı!

Siemens büyük şehirlerdeki hava kirliliği oranını birkaç gün önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için yapay sinir ağlarını temel alan akıllı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım şehirlere ve sakinlerine bu bilgileri hava kirliliği zirve yapmadan önce vererek yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda

Akıllı şehirler maliyetleri de azaltıyor!

Türkiye hızla şehirleşiyor.Tabi bunun altyapı, atıklar, hava kirliliği gibi birçok maliyeti bulunuyor. Türkiye'de sürdürülebilir şehirler kapsamında bu çalışmaları kredilerle destekleyen IFC'nin, İzmir'de trafiği yüzde 25 azaltan trafik kontrol merkezi dünyada örnek gösteriliyor.

Dikey orman Santalaia binası 1 yılda tamamlandı!

Hava kirliliğini önlemek için hayata geçirilen dikey orman projeleri hızla tamamlanıyor. Kolombiya Bogota'da inşa edilen Santalaia binası 1 yılda tamamlandı. Çin şehirlerinde de dikey orman projeleri hayata geçecek.

İzmir Bölgesel Temiz Hava Merkezi mecliste konu oldu!

İzmir'deki Bölgesel Temiz Hava Merkezi'nin faaliyete geçeceği tarih ve Aliağa ilçesindeki hava kirliliği ve kanser vakalarına karşı alınacak tedbirler meclis gündemine taşındı..

Çin Nanjing Kuleleri'nin inşaatı bu yıl başlayacak!

Çin'de hava kirliliğine karşı Orman gökdelenler projesi inşa edilecek. Jiangsu Eyaleti’nin başkenti Nankin'de yapılacak iki gökdelen 200 metre yüksekliğinde olacak.

Çin'de havayı temizleyen dikey ormanlar inşa edilecek!

Hava kirliliği nedeniyle bazı bölgelerinde "Ulusal Kırmızı Alarm" verilen Çin bu durumla mücadele edebilmek için çareyi dikey ormanlar inşa etmekte buldu.

Mega şehirleri gelecekte ne bekliyor?

Gittikçe daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Hava kirliliği, evsel atıklar, yoğun trafik… Mega şehirler gelecekte çok fazla sorunla başa çıkmak zorunda kalacak.

Pekin, havayı temizleyen kule ile nefes alacak!

Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliğine karşı mücadele edilen altı metrelik bir kule yerleştirildi. Hollandalı sanatçı Daan Roosegaarde’ın ürettiği projede, kirli havayı emen altı metrelik metal bir kule dışarıya temiz hava salıyor.

İzmir’deki raylı sistem uzunluğu 130 kilometreye ulaştı!

İzmir’deki raylı sistemler son 6 yılda 11,6 kilometreden 130 kilometreye çıktı ve yüzde 1100 oranında büyüdü. Sistem, diğer yandan çevre, gürültü ve hava kirliliği ile trafik üzerinde de olumlu etkiler yarattı.

izmirde hava kirliliğindeki artış Haberi

izmirde hava kirliliğindeki artış


İzmir'de hava kirliliğinde artış gözlenirken, meteorolojik şartlardan kaynaklanan kirliliğin süreklilik arz etmediğini bildirildi.


Soğuk havanın etkisiyle soba ve kaloriferlerin yakılması, havadaki kirlilik oranını arttırdı. Şehir merkezini kaplayan yoğun duman tabakası sebebiyle görüş mesafesi azaldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme verilerine göre, Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka ve Şirinyer'de yüksek oranda (PM10) partikül maddeler gözlendi. 


-"Kirlilik değerlerindeki artış süreklilik arz etmiyor"


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, kentteki hava kirliliğinin tespiti için Alsancak, Bornova, Karşıyaka, Güzelyalı, Çiğli, Şirinyer ve Bayraklı olmak üzere 7 noktada ölçümler yapıldığı belirtilerek, "özellikle kış aylarında hava sıcaklığında gece ve gündüz farkının arttığı, yoğun sis, ani sıcaklık değişiklikleri, yüksek basınç, açık hava ve sakin rüzgar şartlarında ve inversiyon yaşandığı günlerde, hava sirkülasyonunun sağlanamaması, dikey hava akımlarının durmasının ortama yayılan...