04 / 05 / 2024

İzmir'de inanç turizmi gelişiyor!

İzmir'de inanç turizmi gelişiyor!

İzmir'de gerçekleşen ve 120 ülkeden katılımcıların olduğu Baptist Kiliseleri Birinci Türkiye Kongresi, Swissotel Büyük Efes'de başladı. 11 Temmuz'a kadar sürecek kongrenin İzmir'deki inanç turizminin gelişmesine katkı koyacağı belirtildi...



ÇEŞİTLİ ülkelerden 500'e yakın Baptist din adamı, dünyada ilk kez nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede bir araya geldi. İzmir'de gerçekleşen ve 120 ülkeden katılımcıların olduğu Baptist Kiliseleri Birinci Türkiye Kongresi, Swissotel Büyük Efes'de başladı. 11 Temmuz'a kadar sürecek kongrenin İzmir'deki inanç turizminin gelişmesine katkı koyacağı belirtildi. Açılış konuşmasını yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu hoşgörü kentinin böyle anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yapmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum" dedi. 


İzmir'de Baptist kiliseleri başkanlarını konuk etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdiilaziz Ediz, "Laik yönetime sahip ülkemizde her dinden vatandaş huzur içinde yaşamaktadır. Bu özelliği ile Türkiye başta AB olmak üzere tüm dünya ülkeleri arasında saygınlık kazanmıştır" dedi. AK Parti izmir Milletvekili Rifat Sait, Dünya Protestan Birliği'nin İzmir'de toplantı yapmasını ve izmir'i seçmesini önemsediklerini belirtti. 



Sabah Egeli


Geri Dön