Kentsel Dönüşüm

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanacak!

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanacağını söyledi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Dünya Bankası arasında bir finansman desteği protokolü imzalandı. Söz konusu bu protokole göre; İzmir, 'İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi' kapsamında pilot şehir seçildi. 1. derece deprem bölgesi üzerinde bulunan İzmir'e, kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 330 milyon 500 bin Euro bütçe ayrılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre üst limit 2,5 milyon Türk Lirası olacak şekilde 0,69 faizle 180 ay vadeli kredilerin verileceği, ayrıca üzerine kayıtlı bir konutu olmayan orta ve dar gelirli vatandaşlar ile şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 finansman indirimi de yapılacağı kaydedildi.

Yeni Asır'dan Metin Burmalı imzalı habere göre sektör temsilcilerinden Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, resmi olarak açıklanan 330 milyon 500 Euro'luk kentsel dönüşüm desteğinin hem İzmir hem de sektör için çok önemli olduğunu belirterek, konutunu yenilemek isteyen yurttaşların krediye daha rahat ve uygun koşullarda ulaşması açısından önemli olduğunu belirtti.

'VATANDAŞLAR İÇİN FIRSAT'

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının da hız kazanacağına değinen Aycan Fenercioğlu, "Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen insanlar finansman konusunda sıkıntı yaşıyordu fakat sağlanan  bu destek kredisi kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir fırsat. İzmir gibi deprem bölgesinde oturana konutlarını yenilemeleri için önemli bir imkan sunuldu. İzmir ilinin pilot il olarak seçilmesi çok olumlu bir adım. Bu finansman desteği ile hem İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri hızlanacak, hem de hak sahipleri açısından da bir fırsat olacak" dedi.

SORUN ZİRVEDE DİLE GETİRİLMİŞTİ

Turkuvaz Medya Grubu ve Yeni Asır Gazetesi işbirliğinde geçtiğimiz Mayıs'ta birincisi yapılan 'Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde sektör temsilcileri olarak kentsel dönüşümdeki finansman sorununu masaya yatırdıklarını kaydeden Aycan Fenercioğlu, "Sesimizi duyarak, bu konuda duyarlılık gösteren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Konut kredisi faizleri yılın son çeyreğinde düşer, satışlar artar!

Devlet destekli 49 bin liraya anahtar teslim konut! Ev sahibi olmak isteyenlerin fırsat ayağına geldi! Kaçırmayın!

Kadıköy'de kiralar 49 bin TL'ye ulaştı! Ev kiralarında fahiş artışlar sürecek mi?