27 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm övgüsü!

İzmir'de kentsel dönüşüm övgüsü!

Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İssiradjou İbrahim Gomina, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ı ziyaret etti. İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde farklı bir yol izlediğini söyleyen Gomina, "Uyguladığınız yöntem ve proje çok hoşumuza gitti'' dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Benin Cumhuriyeti  Ankara  Büyükelçisi  İssiradjou İbrahim Gomina'yı makamında ağırladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  İzmir  Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerine ilgi duyan Büyükelçi Gomina, "Uyguladığınız yöntem ve proje çok hoşumuza gitti. Sizlerden işin püf noktalarını öğrenmek istiyoruz" diye konuştu.

Kentsel dönüşümde farklı yol 

Ziyarete Güney Afrika İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın ile birlikte gelen Büyükelçi, İzmir'in güzelliğinden, temizliğinden ve kentin planlı bir biçimde büyümesinden çok etkilendiğini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: "Benin'de gecekondulaşma çok yoğun. Sizin İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde farklı bir yol izlediğinizi biliyoruz. Uyguladığınız yöntem ve proje çok hoşumuza gitti. Sizlerden işin püf noktalarını öğrenmek istiyoruz."

Uzlaşmacı ve yerinde dönüşüm anlayışı

Kentsel dönüşümde, uzlaşmacı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla yola çıktıklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Sırır Aydoğan, "Kentsel dönüşümde gerçekten örnek bir model uyguluyoruz İzmir'de. Herkesin komşusu aynı, oturdukları yerler aynı ama vatandaşları depreme dayanıklı, sağlıklı, parkı bahçesi olan binalara yerleştiriyoruz. Daha da önemlisi bu işi, onların gönül rızası ile yapıyoruz" açıklamasında bulundu.  


Geri Dön