01 / 05 / 2024

İzmir’de o bölgelerde kiralarda düşüş başladı!

İzmir’de o bölgelerde kiralarda düşüş başladı!

Son günlerde kiralarda fahiş fiyatların düşmesi nedeniyle İzmir’de de durum kiracıların lehine döndü. İşte konu ile ilgili detaylar...



Son günlerde kiralarda fahiş fiyatların düşmesi nedeniyle İzmir’de de durum kiracıların lehine döndü. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün önemli açıklamalar yaptı.

Rıdvan Akgün açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira fiyatlarının ülke genelinde düşme eğilimi göstermesinin İzmir’de de görüyoruz. Fiyat düşüşlerinin sebebi arz dolayısıyla değil, talebin azalmasından kaynaklanıyor. Kiralarda yaşanan düşüş yüzde 10 ile 30 arasında değişiyor. Merkez yerlerde pek düşüş görülmese de biraz daha şehir merkezi dışındaki yerlerde 20 bin lira olan bir daire 15 bin liraya tutulabilir” dedi.

Ege'de Sonsöz'den Diren Çelik'in haberine göre Türkiye’nin içinde yer aldığı ekonomik kötü gidişat ve artan enflasyon nedeniyle kiralık daire fiyatları uçuşa geçmiş barınma krizi yaşanmıştı. Ülkede son günlerde fahiş fiyatlara ulaşmış olan kiralık konutlarda düşme eğilimi başladı. İzmir’de de görülen söz konusu düşüşlerin nedenini sektör temsilcileri yüksek konut faizleri sebebiyle satılamayan mülklerin kiraya çıkartılmasından kaynaklandığını dile getirdi. 

İzmir’de o bölgelerde kiralarda düşüş başladı!

MERKEZDE DÜŞÜŞ GÖRÜLMESE DE… 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  İzmir  Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 

Açıklamasında kiralık dairelerde lokasyona göre düşüş yaşandığına değinen Rıdvan Akgün, “Kiraların ülke genelinde düşme eğilimi göstermesinin İzmir’de de görüyoruz. Fiyat düşüşlerinin sebebi arz dolayısıyla değil, talebin azalmasından kaynaklanıyor. Kiralarda yaşanan düşüş yüzde 10 ile 30 arasında değişiyor. Merkez yerlerde pek düşüş görülmese de biraz daha şehir merkezi dışındaki yerlerde 20 bin liraya olan bir daire 15 bin liraya tutulabilir” diye konuştu.


SATILIK İLANLAR KİRAYA DÖNDÜ 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son dönemlerde gündemden düşmeyen banka faizlerinin yüksek olması ve barınma ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle satılık ilanların kiralığa döndüğünü kaydeden Rıdvan Akgün, “Kiralık arzının oluşmasının temelinde yüzde 25-30 olsa da bunun payı bulunuyor. Söz konusu bu durum da kiracının lehine döndü. Satmak isteyenler satış yapamayınca kiralık arayan insanların yüksek kira tutarlarıyla karşı karşıya ve artış trendinin durması ve fiyatların geriye düşmesi kiracı için de avantaj oluşturuyor. Yatırımcılar son senelerde konut alamıyor. Yatırım yapamayınca da konut arzı oluşmuyor. Böylelikle kiralık daire kıtlığı oluyor. Satılması gereken 3 milyon konut iki senede satılamadı. Böyle olunca da kiralık konutlarda fiyat artışı yaşanmıştı” dedi.

 

Miras kaldı yalanıyla 23 milyon avroluk vurgun! Yabancıları ikna etmek için sahte proje tanıtımı bile yapmışlar...

İzmir ve Antalya'da 36 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihi verdi!

Ankara İstanbul, İzmir'in de aralarında olduğu 8 ildeki 13 gayrimenkul özelleştiriliyor!


Geri Dön