01 / 05 / 2024

İzmir'de yıkılan binanın müteahhidinden şoke eden açıklama!

İzmir'de yıkılan binanın müteahhidinden şoke eden açıklama!

İzmir'i yıkan depremden sonra şoke eden bir paylaşım ortaya çıktı. Depremde iki bloğundan biri yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi Şerafettin Ağar, sosyal medya hesabından, "6.8 büyüklüğünde bir deprem İzmir'deki yapıların yarısını yıkıp geçer" ve "Mezarda oturuyoruz" demiş. 



Seferihisar açıklarında yaşanan depremde 115 kişi yaşamını yitirirken, birçok yapı da kullanılamaz duruma geldi. Deprem sonrasında yıkılan binaların müteahhit ve fenni mesulleri olan 9 kişi gözaltına alınırken, 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Habertürk'te yer alan habere göre; tutuklananlar arasında 8 kişinin yaşamını kaybettiği B Bloğu yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi Şerafettin Ağar da bulunuyor.

"NE KADAR HAKLI OLDUĞUM ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR"

Ağar'ın, geçen ocak ayında Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında yaptığı sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı. Ağar'ın 26 Ocak'taki paylaşımında, "40 yıllık birikimimle söylüyorum. 1999 öncesinde yapılan tüm binaların yıkılıp yenilenmesi farzdır. Statik hesaplar bugünün 4'te1'i" dediği görüldü. 

Ağar'ın, bu paylaşımı 31 Ekim'de yeniden paylaşarak "Ne kadar haklı olduğum şimdi daha iyi anlaşılıyor" notuyla bir kez daha paylaştığı ortaya çıktı. 

'MEZARDA OTURUYORUZ'

Ağar'ın, geçen ocakta yaptığı paylaşımın altına yazdığı yorumlar da şok etkisi yarattı. Bir vatandaşın, "Yıkılan binaların müteahhitlerini şehrin meydanına asalım" yorumuna ise, "Hocam evet yanlış yapan çok müteahhit var. Onları asalım ama 1999 öncesi metrekareye 22 kilo düz demir döşeniyordu, statik hesaplar böyleydi.

Bugün 60 kilo nervürlü demir döşeniyor. O günkü hesaplarla bugünkü hesaplar çok farklı. Acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gerekiyor. 6,8'lik bir deprem, İzmir'deki yapıların yarısını yıkar geçer. Oturduğumuz evlere karot yaptırsak hemen yıkım kararı çıkar. Şu an mezarda oturuyoruz" şeklinde verdiği yanıt da görüldü.

İzmir depreminin sorumluları suçlamaları kabul etmedi! İşte ifadeler!

İzmir'de müteahhit operasyonu!


Geri Dön