02 / 05 / 2024

İzmir'de zemini çatlak 10 bina yıkılacak!

İzmir'de zemini çatlak 10 bina yıkılacak!

Cevat Durak, Erkan Yaşacan ile birlikte apartman yöneticileriyle düzenlediği toplantıda, "Belediye olarak hakem görevi üstleneceğiz. Vatandaşlarımızı üzmeden, yanında olarak çözüm üretmeye çalıştık. Kimsenin hak kaybı olmayacak" dedi...




İZMİR Karşıyaka'da "yatık binalar" olarak bilinen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "yıkım kararı" çıkartılan 126 daireli 10 binanın sakinlerinin "yüreklerine su serpecek" açıklamalar Belediye Başkanı Cevat Durak'tan geldi. EAlt Yapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü rkan Yaşacan ile birlikte apartman yöneticileriyle bir toplantı düzenleyen Başkan Durak, "Belediye olarak hakem görevi üstleneceğiz. Vatandaşlarımızı üzmeden, yanında olarak çözüm üretmeye çalıştık. Kimsenin hak kaybı olmayacak" dedi.

Durak, "Binaların, temellerinde kırılmalar olmuş. 10 binadaki sıkıntıyı, yaptırdığımız zemin etütleri de doğruluyor. Alınacak sonuca göre, binalar ya sizin tarafınızdan 2 ay içinde ya da belediye tarafından 3 ay içinde yıkılacak. Bakanlık bu süreçte, sizlere 650 lira kira yardımı yapacak. Binaların altındaki işyerleri içinse, bölgenin hemen yanı başındaki balık satış yerinin orada, prefabrik mekanlar hazırlayacağız. Çalışmalar konusunda, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü ile belli bir aşamaya geldik. Artık, sizin de adım atmanız gerekiyor" diye konuştu.

Yurt Gazetesi

Geri Dön