01 / 05 / 2024

İzmir'deki 3 göletin gövde dolgusu tamamlandı!

İzmir'deki 3 göletin gövde dolgusu tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce İzmir'de inşa edilen Menderes Özdere Göleti, Kiraz Çatak Göleti ve Tire Eskioba Göletleri inşaatlarının gövde dolgu imalatlarının tamamlandığı bildirildi.




İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere'deki Değirmen Deresi üzerinde yer alan Özdere Göleti kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa ediliyor. Gövde dolgu hacmi toplam 291 bin metreküp olan gölet inşaatı tamamlandığında 891 bin 500 metreküp su depolanarak brüt 1540 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Kiraz ilçesine bağlı Çatak Mahallesi'nde Öküz Deresi üzerinde bulunan Çatak Göleti talvegden 49 metre yüksekliğinde inşa ediliyor. Gövde dolgu hacmi toplam 468 bin metreküp olan gölet inşaatı tamamlandığında 680 bin metreküp su depolanarak brüt 2 bin 80 dekar tarım arazisi sulu tarıma kavuşacak.

Tire ilçesine bağlı Eskioba Mahallesi'nde Küçük Menderes Nehri'nin bir kolu olan Tokat Deresi üzerinde inşa edilen gövde dolgu hacmi toplam 250 bin metreküp olan Tire Eskioba Göleti tamamlandığında ise 717 bin metreküp su depolanarak brüt 920 dekar zirai arazi sulanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu projeleri yakından takip ettiğini belirterek, "Gövde dolgularını tamamladığımız bu üç gölet ile İzmir'in mümbit toprakları modern sulama sitemine kavuşacak. Ege'nin incisi İzmir'de en kısa zamanda hizmete alacağımız tesisler ile bölgede brüt 4 bin 540 dekar zirai arazi suya doyacak" dedi. Bakan Eroğlu,  İzmir  için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Menderes Özdere Göleti ile yılda 620 bin TL, Kiraz Çatak Göleti ile 1 milyon 335 bin TL ve Tire Eskioba Göleti ile de yılda 655 bin TL gelir artışı elde edilecek. Proje ile yılda 2 milyon 610 bin TL gelir artışı sağlayarak, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön