28 / 04 / 2024

İzmir Dr. Suat Seren Hastanesi'ndeki çatlaklar korkutuyor!

İzmir Dr. Suat Seren Hastanesi'ndeki çatlaklar korkutuyor!

İzmir Konak'taki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin K Bloğundaki yangın merdivenlerindeki duvarların çatlak olduğu tespit edildi...



İzmir Konak'ta bulunan Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin K Bloğundaki yangın merpenlerindeki çatlaklar korku yaşatıyor. Vatandaşlar, zaman zaman bu alanı kullandıklarını ifade ederek yetkililerin bir an önce önlem almasını talep etti. Duvarlardaki çatlakların ise yer yer sıvayla kapatılmaya çalışıldığı belirlendi.

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre, hastalara vizit yapılırken bu alana alınan onlarca refakatçinin hayatı tehlikeye atılıyor. 

İzmir Dr. Suat Seren Hastanesi ndeki çatlaklar korkutuyor!

GÜNDE 10 CİVARINDA AMELİYAT GERÇEKLEŞİYOR

Günde 4 bine yakın hastanın geldiği Göğüs Cerrahisi Kliniklerinin yer aldığı K Blok'ta haftanın 5 günü, günde 8-10 arasında ameliyat yapılıyor. Aylık ameliyat sayısı ise 200'ü aşıyor. Göğüs cerrahisinin ağır akciğer ameliyatlarının gerçekleştirildiği bodrumuyla birlikte 6 katlı binaya ameliyat olan ve yatan hastalardan ayrı olarak muayene için günde 200'e yakın hasta ve bir o kadar da refakatçinin girip çıktığı belirtiliyor.

İzmir'in tek eğitim hastanesi sıfatını taşıması sebebiyle de ülkenin hemen her yerinden hastalar bu hastaneye geliyor. Doktor, hemşire, hasta bakıcıları, görevliler, hasta ve hasta yakınları ile birlikte hastanedeki insan sayısı günlük 400'lere ulaşıyor.

İzmir Dr. Suat Seren Hastanesi ndeki çatlaklar korkutuyor!

VİZİT SIRASINDA MERDİVENLERDE 30-40 KİŞİ BULUNUYOR

2 ve 3'ncü katlarında ameliyat olan ve tedavi gören hastalar ile refakatçilerinin bulunduğu binada sabah saatlerinde doktorların vizit sırasında hasta yakınları zorunlu olarak yangın merpenlerine çıkarılıyor.

Sadece bu iki katta her sabah ortalama 30-40 civarında hasta yakını saatlerce burada bulunuyor.

Bu bölge aynı zamanda sigara içme alanı olarak da kullanıldığı için 24 saat sürekli insan sirkülasyonu bulunuyor. Bu durumda şiddeti 6 üzeri bir depremde bu alandaki onlarca insanın hayatı rise atılmış oluyor.


Geri Dön