30 / 04 / 2024

İzmir'deki hastanelerin birleşme projesi rafa kalktı!

İzmir'deki hastanelerin birleşme projesi rafa kalktı!

Uzman Dr. Zafer Çukurova, İzmir kamuoyunda günlerdir tartışılan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin birleşme çalışmalarıyla ilgili Yeni Asır'a çarpıcı açıklamalar yaptı...




Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Zafer Çukurova, "İzmirliler merak etmesin, en uygun modelini bulup uygulayacağız" dedi


Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzman Dr. Zafer Çukurova,  İzmir  kamuoyunda günlerdir tartışılan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin birleşme çalışmalarıyla ilgili Yeni Asır'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Birleşme konusunda İzmirliler'de oluşan "Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi'nin kapanacağı" yönündeki endişeyi dikkate aldıklarını dile getiren Çukurova, "Acele etmeyeceğiz. İşi biraz buzdolabına koyduk" diye konuştu. 


Üzerinde çalışılacak

Çukurova, "İzmirliler merak etmesin, en uygun birleşme modelini bulup uygulayacağız. İki hastaneyi hemen tek isim ve başhekimlik altında birleştirdik, iş bitti yaklaşımı içinde değiliz. Yapacağımız mutfak çalışmasıyla iki hastanenin verdiği sağlık hizmetlerinin fonksiyonel olarak bütünleştirecek bir model ortaya koyacağız" diye konuştu. Çukurova, ilk etapta iki hastane yöneticisinin de görev başında olacağı bir model üzerinde çalıştıklarını söyledi. İki hastanenin birleşme kararının kendisinin göreve gelmesinden önce alınan bir karar olduğunu, üzerinde biraz daha çalışmaları gerektiğini dile getirdi.


Bütünleşme olacak

Çukurova, bu birleşmenin İzmir'de hayata geçirecekleri kampus hastaneleri modelinin bir labaratuvar çalışması olarak da gördüklerini söyledi. Görüştüğü her iki hastanenin yöneticilerinin de birleşmeye karşı olmadığını gördüğünü dile getiren Çukurova, "Hocalarımızın yönetimsel birleşmeden çok, bir fiziksel ve fonksiyonel bütünleşme olması yönünde bir yaklaşımları oldu. Burada çalışanların bir kurumsal aidiyet yapısı içindeyken kendilerini ait hissettikleri kurumdan kopup yeni bir kuruma bağlanmaları yönündeki psikolojileri iyi yönetilmeli. Bu burada biraz atlanmış" dedi. Önümüzdeki günlerde İzmir'de iki hastanenin çalışanlarıyla bir araya gelmeyi planladığını söyleyen Çukurova, "Bunu içselleştirme anlamında bir model çalışması yapmamız lazım. Ondan sonra da yol haritasını belirleyip adını koymamız lazım" dedi.


Tepeciğin cerrahı Göğüs Hastanesi'nde müdahale yapabilecek

Çukurova, şu an Göğüs Hastanesi'nde tüberküloz tedavisi gören bir hastanın apandist gibi başka bir rahatsızlığı çıktığında ambulansla karşıdaki Tepecik Hastanesi'ne taşınmak zorunda kaldığını dile getirdi. Çukurova, "İşte bizim amacımız, hastamız böyle bir rahatsızlık yaşadığında hastanın ambulansla gitmesi değil, Tepecik'teki bir cerrahın gelip yerinde hastaya müdahale etmesi" diye konuştu. İki hastanenin birleşmesinin ardından acil servislerinin de tek bir mekanda hizmet vermesi üzerinde çalıştıklarını dile getiren Çukurova, "Şimdi bir tarafta göğüs acil diğer tarafta genel acil servisi var. Göğüs'teki hastanın solunumu rahatlıyor diyelim. Ancak, bu sırada hastada mesela bir emboli geliştiğinde nörolog muayenesi için ambulansla karşıdaki acil servise taşınmak zorunda kalınıyor. Eğer mekanlarını ayarlayabilirsek, ortak bir acilde çalışmaları yönünde bir model olmasını düşünüyoruz. Ortak labaratuvarları ve görüntüleme üniteleri olsun istiyoruz. Bunlar hep mutfak çalışmalarının detayları. Fonksiyonel birleşmeden kastettiğimiz de bu zaten" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön