27 / 04 / 2024

İzmir'deki Eski Seka Kağıt fabrikası arazisini Sümen İnşaat aldı!

İzmir'deki Eski Seka Kağıt fabrikası arazisini Sümen İnşaat aldı!

Eski SEKA fabrikası olarak da bilinen 3.6 dönüm büyüklüğündeki taşınmazın satış ihalesi tamamlandı. ÖİB tarafından gerçekleştirilen ihalede taşınmaza 9 milyon 650 bin TL ile en yüksek teklifi veren Sümen İnşaat firmasına satışı onaylandı...




İzmir'in Kurulu, bu değerli alanıyla ilgili verilen ihale tekliflerini değerlendiren Özelleştirme Yüksek en yüksek bedeli sunan Sümen İnşaat firmasına satışı onayladı.  Bornova Ağaçlıyol'da yer alan kamu arazilerinin özelleştirme yolu ile satışı devam ediyor. Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin tüm tepkilerine rağmen Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait iki ayrı arazinin satışının ardından, yine aynı bölgede yer alan ve eski SEKA fabrikası olarak da bilinen 3.6 dönüm büyüklüğündeki taşınmazın satış ihalesi tamamlandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede taşınmaza 9 milyon 650 bin TL ile en yüksek teklifi veren Sümen İnşaat firmasına satışı onaylanırken, ilgili tebliğ Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Egepostası'nın haberine göre, yatırımcı, bu araziye AVM yapabilecek. 


Plan değişebilir İmar planlarına "Kentsel Çalışma Alanı" olarak kayıtlı bulunan SEKA mülkiyetindeki arazide fabrika binaları ve çeşitli depolar yer alıyor. 8 kata kadar yapı inşaat izni verilen alan için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 21 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen özelleştirme ihalesinde yatırımcılardan gelen teklifler değerlendirildi. Satışı gerçekleşen diğer kamu arazilerinde olduğu gibi belediyelerin bu alanda da imar yetkileri bulunmazken, ÖYK tarafından ilerleyen süreçte taşınmazın yapılaşma koşullarına dair imar değişikliği yapılabileceği öğrenildi. 


Milliyet Ege




Geri Dön