09 / 05 / 2024

izmir Eski Seka Kağıt fabrikası arazisi

izmir Eski Seka Kağıt fabrikası arazisi

Eski SEKA fabrikası olarak da bilinen 3.6 dönüm büyüklüğündeki taşınmazın satış ihalesi tamamlandı. ÖİB tarafından gerçekleştirilen ihalede taşınmaza 9 milyon 650 bin TL ile en yüksek teklifi veren Sümen İnşaat firmasına satışı onaylandı...

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

İzmir'deki binaların 84'ü eski!

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı, İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamada kent gelinde bulunan 84 binanın eski yönetmeliğe göre inşa edildiğini açıkladı.

İzmir'deki 20 yıldan eski binalar dönüştürülmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akbaşak, 2000'den önce inşaat ruhsatı alınmış binalarda deprem sebebiyle risk olduğunu söyledi, bu tarihin bir milat olduğuna vurgu yaptı. Akbaşak, 20 yıldan daha eski binalar için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Eski İzmir Ödemiş Devlet Hastanesi'nde dönüşüm başladı!

İzmir Ödemiş'e yeni devlet hastanesi yapılamsıyla eski hastanenin ne olacağı merak konusu olmuştu. Hastanesinin yenilenip yeni diş hastanesine dönüşeceği açıklandı. 

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Eski Seka Fabrikası yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Eski Seka Fabrikası 2. ve 3. Kağıt Fabrikası’nda tadilat işleri devam ediyor.

Ibis Otel Eskişehir ve İzmir Alsancak'ın değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ibis Otel Eskişehir ve Ibis Otel İzmir Alsancak'a ait 31 Aralık 2016 tarihli değerleme raporunu yayınladı.

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

Kocaeli Seka Park İskelesi'nin onarımı için 3 teklif!

Kocaeli Seka Park’ta bulunan ve 17 Ağustos depreminde hasar gören Seka Kağıt Fabrikası’nın eski iskelesinin tadilatı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 3 firma teklif geldi.

Kocaeli'deki Mekanik Atölye ve Taşlı Değirmen yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda eski Seka Fabrikası alanında bulunan Mekanik Atölye Ve Taşlı Değirmen yapılarının dış cephe ve çatı tadilatları gerçekleştiriliyor.

Kocaeli eski Seka Kağıt fabrikaları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Fabrika alanı içinde yer alan 2.ve 3. Kağıt Fabrikası şeklinde adlandırılan yapılarda dış cephe ve çatı tadilatı yapıyor. Çalışma kapsamında çatı imalatları ve duvar söküm işlemleri sürüyor.

İzmir Basmane'deki eski Türk evi 4 milyon TL'den satışa çıkarıldı!

İZMİR'in Basmane semtinde 19. Yüzyıl'ın sonlarında yapılan eski bir Türk evi, sahibi tarafından 4 milyon TL'ye şatışa çıkarıldı. 3 katlı ev 1200 metrekare arsa üzerinde kurulu. Evin bahçe kapısı girişinde bir de otopark bulunuyor.

İzmir'deki eski Tariş arazilerinin imar planı iptal edildi!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

izmir Eski Seka Kağıt fabrikası arazisi Haberi

izmir Eski Seka Kağıt fabrikası arazisi


İzmir'in Kurulu, bu değerli alanıyla ilgili verilen ihale tekliflerini değerlendiren Özelleştirme Yüksek en yüksek bedeli sunan Sümen İnşaat firmasına satışı onayladı.  Bornova Ağaçlıyol'da yer alan kamu arazilerinin özelleştirme yolu ile satışı devam ediyor. Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin tüm tepkilerine rağmen Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait iki ayrı arazinin satışının ardından, yine aynı bölgede yer alan ve eski SEKA fabrikası olarak da bilinen 3.6 dönüm büyüklüğündeki taşınmazın satış ihalesi tamamlandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede taşınmaza 9 milyon 650 bin TL ile en yüksek teklifi veren Sümen İnşaat firmasına satışı onaylanırken, ilgili tebliğ Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Egepostası'nın haberine göre, yatırımcı, bu araziye AVM yapabilecek. 


Plan değişebilir İmar planlarına "Kentsel Çalışma Alanı" olarak kayıtlı bulunan SEKA mülkiyetindeki arazide...