06 / 05 / 2024

İzmir'deki Orgeneral Cemal Gürsel Kışlası'nın imar planı askıda!

İzmir'deki Orgeneral Cemal Gürsel Kışlası'nın imar planı askıda!

İzmir Doğanlar'da Çevre Bakanlığı, 2007 yılında Milli Savunma Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle TOKİ'ye devredilen Orgeneral Cemal Gürsel Kışlası arazisinde imar planı hazırladı.



Sanayi tesislerinin yer aldığı ve hızla konutlaşmanın sürdüğü  İzmir  Doğanlar'da Çevre Bakanlığı, 2007 yılında Milli Savunma Bakanlığı ile  TOKİ  arasında imzalanan protokolle TOKİ'ye devredilen Orgeneral Cemal Gürsel Kışlası arazisinde imar planı hazırladı. 13.5 hektarlık arazide ticari kullanım ön planda tutuldu. 


Hacılarkırı Caddesi arasında kalan alan, Büyükşehir ve Bornova Belediyesi'nin talebi doğrultusunda yeşil alan olarak belirlendi. Alan içerisinde sık ağaç kümelerinin bulunduğu alanlar yeşil alan olarak ayrıldı. Yolun kuzeyinde Toplu İşyerleri Alanı ayrıldı. 20 metrelik yolun güneyinde toplu işyeri alanını destekleyici, hizmet sektörüne yönelik ticaret alam oluşturuldu. Arazi üzerindeki 1/1000 ve 1/5000'lik planlar 1 ay askıda kalacak.



Ali ARDA PERK/Habertürk Egeli




Haber YeniBirlik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TOKİ tarafından yapılan Bornova Doğanlar Mahallesi'nde Kışla alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planları askıya çıkardı. Toplu işyerlerinin yapılması amacıyla hazırlanan Plana göre 135 bin metrekarelik alanın yüzde 39.50'si toplu işyerlerine ayrıldı. Bu alan içerisinde büyük alan kullanımı gerektiren ticari işletmeler, inşaat malzemesi, oto galeri, tarımsal üretim pazarlama, nakliyat ambarı, toptancı hali, toptan ticaret, pazarlama ve depolama alanları, tır ve kamyon parkı ve benzeri tesisler yer alabilecek. 



YeniBirlik


Geri Dön