03 / 05 / 2024

İzmir'deki toplu ulaşım düzenlemesine tepki büyüyor!

İzmir'deki toplu ulaşım düzenlemesine tepki büyüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin toplu ulaşım düzenlemesine tepkiler çoğalıyor. AK Partili Bilal Doğan, engelli vatandaşların ulaşım hakkının yendiğini belirtirken, İzmirli de sisteme sosyal medyadan yüklendi




İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi 29 Haziran Pazar gününden itibaren uygulamaya başlayacağını açıkladığı kent içi yeni toplu ulaşım sistemini eleştirdi. Projenin baştan sona sonuçları düşünülmeden, gelişigüzel, plansız ve başarı getirmeyecek bir Aziz Kocaoğlu klasiği olduğunu belirtti. Sistemin çok ani ve hızlı bir değişiklik yapılmasının kesinlikle yanlış olduğunu belirten Doğan, "İzmirli hemşerilerimize yeteri kadar duyurulmadığı gibi herhangi bir anket ve kamuoyu araştırması yapılmamıştır" dedi. Bilal Doğan şöyle devam etti; "ESHOT, İZULAŞ ve İZDENİZ çalışanlarının bütün özenli ve cansiparane çalışmalarına rağmen Sayın Kocaoğlu ve üst düzey bürokratlarının plansız, kenti bilmeyen ve hesapsız uygulamalarının İzmirlileri mağdur edeceğinden inanın haberleri bile yok. Sayın Kocaoğlu gibi birlikte çalıştığı üst düzey çalışma arkadaşlarında da "Ben yaptım oldu" mantığı işliyor. Bu uygulamaya İzmirli hemşehrilerimiz adına karşı çıkıyoruz. Aziz Kocaoğlu bu uygulama ile kendi ifadesiyle ezber bozmuştur. Fakat bunu becereksizliğiyle gerçekleştirmiştir" diye konuştu. 


'SORUNLAR ÇOĞALACAK' 

Kentin merkezine uzun hatlar yerine kısa aktarmalı hatlarla ulaşımın sağlanacağı bu yöntemin başarısız olacağını belirten Doğan, "İzmirlilire eskiden bir araç ile gittikleri yere şimdi en az iki veya üç araç ile gidecek. Bu da zaman ve insan gücü kaybına neden olacaktır. Ayrıca aktarmanın asıl ağırlığını taşıyacak olan banliyö ve metronun sistemlerinin kapasitesi de bu yoğunluğu kaldırmayacaktır" dedi. İzmir'deki engelli vatandaşların da yeni sistemle sorunlarının artacağına dikkat çeken Doğan, "Henüz vapur ve otobüsler yüzde yüz engelsiz değilken, İZBAN ve Metro engelli açısından tam anlamıyla erişilebilir değilken bu uygulamaya geçmek İzmir'de yaşayan 490 bin engelli vatandaşımızın ulaşım sorununun daha da artmasına sebep olacaktır. Şu durumda böyle bir uygulamaya gitmek tamamen engelli vatandaşlarımızın ulaşım haklarını hiçe saymaktır" dedi. 



Sabah




Geri Dön