27 / 04 / 2024

İzmir'deki Zorlu Konak yeniden değerlendirilecek!

İzmir'deki Zorlu Konak yeniden değerlendirilecek!

CHP'li Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir'de yapılması planlanan Zorlu Konak için Komisyon kuruluyor. Abdül Batur, hukukçular ile birlikte gökdelenin yapımı için verilen iznin iptaline yönelik çalışma başlattı...



İzmir'in gündeminde 60 katlı ve 250 metre yükseklikte inşa edilecek olan gökdelen var. Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu'nun haberine göre, CHP'li Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçen dönem verilen inşaat izninin iptali konusunda çalışma başlattı. Belediye meclisi de “Mimari Estetik Komisyonu” kurulmasına karar verdi. Karar, AKP ve MHP gruplarının ret oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi. 

Sivil toplum kuruluşlarının temsil edildiği platformlar “İzmir, İstanbul gibi olmasın” açıklaması ile gökdelen projesine karşı çıktı. Konak Belediyesi de proje karşı çalışmalara başladı. 


SEMA PEKDAŞ DÖNEMİNDE RUHSAT VERİLDİ

Zorlu Holding tarafından, Pasaport mevkiinde inşa edilmeye başlanan dev gökdelenin ruhsatı, geçen dönem belediye başkanlığı yapan Sema Bektaş'ın yönetimi aracılığıyla verilmişti. 31 Mart 2019'da Konak Belediye Başkanı seçilen CHP'li Abdül Batur, bu projenin kentin tarihsel siluetini bozacağı, trafik sıkıntısı ve altyapı sorunları oluşturacağı sebebiyle karşı çıktığını belirmişti.


İZMİR’İN KALBİNE HANÇER SAPLANACAK

“İzmir'in kalbine hançer saplanacak” diyen Abdül Batur, meseleyi bu ay yapılan belediye meclisi toplantısına taşıdı. Abdül Batur, hukukçular ile birlikte gökdelen projesine verilen iznin iptali için çalışma başlattı ve meclis toplantısında konu hakkında bir adım daha attı. Abdül Batur, Konak Belediyesi bünyesindeki Mimari Estetik Komisyonu'nun söz konusu projeyi tekrar değerlendirmeye almasını söyledi.


YENİDEN DEĞERLENDİRMEYE AKP VE MHP’DEN RET

AKP ve MHP gruplarının ret oyu verdiği önerge oy çokluğu ile onaylandı. Abdül Batur, “Estetik komisyonu kurulması konusunda gerekli her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki süreç içerisinde sorumluluk içinde davranacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Mimari Estetik Komisyonu, gökdelen projesini kent estetiği, şehircilik bilimi ve imar hukuku kapsamında yeniden değerlendirmeye alacak.

 

İzmir'in gökdelenlerle imtihanı!

İzmir 250 metrelik Zorlu Konak'ı tartışıyor!

 


Geri Dön