28 / 04 / 2024

İzmir'e 14 yeni gökdelen geliyor!

İzmir'e 14 yeni gökdelen geliyor!

İzmir'in Yeni Kent Merkezi'nde 3.5 milyar liralık yatırımla 14 yeni gayrimenkul projesi hayata geçiriliyor. Şimdiye dek 1.7 milyar lira civarında yatırım yapılan yeni kent merkezindeki karma projelere önümüzdeki aylarda başlanacak.



İzmir'in Yeni Kent Merkezi'nde 3.5 milyar liralık yatırımla 14 yeni gayrimenkul projesi hayata geçiriliyor. Şimdiye dek 1.7 milyar lira civarında yatırım yapılan yeni kent merkezindeki karma projelere önümüzdeki aylarda başlanacak.


İŞTE YAPILACAK O PROJELER 


1) Juran Karma Projesi: Rönesans ve Doğuş Holding tarafından Turan Tren İstasyonu yakınında 670 milyon TL'lik yatırımda otel, konut, ofis ve ticarethaneler bulunacak. Toplam 21 bin 400 metrekare arsa üzerine yapılacak projede sahilde oluşturulacak yürüyüş yolu ve yola açılan sokaklar ile kafe, restoran, kapalı-açık eğlence alanları ve mağazalar yer alacak. 


2) Konak Karma Projesi: Rönesans ve Tekfen Holding tarafından Adliye yakınında 345 milyon TL'lik yatırımda ofislerin yanı sıra, alışveriş merkezi ve konutlar olacak. Her türlü sosyal olanağın da sunulacağı proje üst sınıf müşteri grubuna hitap edecek. Toplam 200 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak projeye 2015'te başlanacak. 


3) Şaraphane Karma Projesi: Folkart Yapı tarafından Halkapınar'da (Şaraphane'de) 550 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilecek proje İzmir'in en uzun kulesi olma özelliğine de sahip. Projeye 2015'te başlanması planlanıyor. Toplam 375 metrelik uzunluğundaki ofislerin yanı sıra konut ve mağazalar da bulunması planıyor. Projenin son hali ise düzenlenecek yarışmayla kesinleşecek. 



4) Salhane Karma Projesi: İZKA İnşaat tarafından Salhane Metro İstasyonu yakınında deniz karşındaki alanda 200 milyon TL'ye malolacak yatırım 6 bin 600 metrekarelik alanda hayata geçirilecek. Proje kapsamında rezidans, ofis ve mağazalar bulunacak. Konak ve Bayraklı Belediyeleri arasında yaşanan ruhsat sıkıntısının aşılmasıyla birükte projenin temeli w2015 yılının ilk yarısında atılacak. 


5)  İzmir  Marina Park Projesi: Suryapı'nm Turan'da eski Turyağ fabrikası arazisinde 610 milyon TL'lik yatırımında marina, AVM, Rezidans. Otel ve ofis yer alacak. Projeye 2015'in ilk aylarında başlanması planlanırken marinanın 180 yat kapasiteli olacağı ve 35 katlı kulede ofislerin olacağı belirtildi. Toplam alanı 121 bin metrekare olan İzmir Marina Park projesinde rezidans kulesinin 35 katlı olması planlanıyor



6) Avcılar Tower Projesi: Avcılar İnşaat tarafından Bayraklı'da Soyer Fabrikası'nın olduğu alanda inşa edilecek projede konut, ofis ve AVM'nin yer alması planlanıyor. Söz konusu projenin 50 milyon dolara (yaklaşık 111 milyon TL) malolacağı öğrenilirken 2015'in ikinci yarısında inşaatın başlayacağı tahmin ediliyor. 



7) Avcılar Port Projesi: Yine Avcılar İnşaat tarafından Bayraklı Altınyol üzerinde 70 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilmesi planlanan projenin 27 bin 500 metrekare alana yapılacağı öğrenildi. Projeye 2015 sonuna doğru başlaması planlanırken yatırım miktarının 30 milyon doları (yaklaşık 70 milyon TL) bulacak. 



8) Avcılar Suits ve Office Projeleri: Avcılar İnşaat tarafından Adliye bölgesinde 25 milyon TL'lik yatırımla ilgili henüz ne tür bir proje hazırlanacağı kesinlik kazanmadı. Avcılar Suits konut ağırlıklı olurken, diğer proje Avcılar Office'in ofis ağırlıklı olabileceği tahmin ediliyor. 



9) Tariş Tower Projesi: Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği ve TOKİ'nin Alsancak Stadı arkasında Ege Mahallesi'nde yapacağı 300 milyon liralık yatırım Tariş'in 86 bin 300 metrekarelik alanında yapılacak. Projede konut, ofis, AVM, otel ve sosyal donatılar bulunacak.  TOKİ  ile birlikte hareket edilecek projeye 2015 yılı içinde başlanacak. 



10) Bayraklı AVM Projesi: Sabancı Holding tarafından Piyale Fabrikasının arsasına yapılacak 100 milyon liralık yatırım kapsamında alışveriş merkezinin olacağı fakat projesinin henüz hazırlanmadığı için yapıya son şeklinin verilemediği belirtildi. 



11) Tekel Arazisi Karma Projesi: Türker İnşaat tarafından Eski Tekel Fabrikası arazisine 500 milyon TL'lik yatırım yapılacak. 

Toplam 15 bin metrekarelik kapalı alandaki eski fabrika binası gerekli onaylar alınarak aslına uygun yapılacak. Mimar Nevzat Saym'm konsept proje çalışmalarını yürüttüğü projede otel, konut, ofis ve ticari alanların yanı sıra kongre, sanat ve kültür merkezi olacak. 


12) Çarşı Kule Projesi: Megapol İnşaat tarafından Halkapmar'da yapılacak. Yatırım miktarı henüz netlik kazanmazken tesisin inşaatına 2015 yılında başlanacağı ve içinde ofislerin yer alacağı öğrenildi. Projenin toplam 28 bin metrekarelik alanda gerçekleştirileceği de açıklandı. 



13) Bayraklı Ova Center Projesi: Türkiye'nin ilk çelik binası olacak olan yeşil bina sertifikalı 26 katlı (110 metre yükseklikte) yapılacak projenin maliyeti henüz netlik kazanmadı. 


14) Bayraklı konut projesi:  Egesel İnşaat ve Tanyer İnşaat ile Rıza Akça'nm sahibi olduğu Alaçatı Gayrimenkul firmaları da Bayraklı'da konut ağırlıklı yatırım yapmaya hazırlanıyor. Projelerde ticari alanlara da yer verilecek. Projelere 2015'in ikinci yarısında başlanması planlanıyor. 


YATIRIM TOPLAMI: 3 Milyar 481 milyon TL 


Habertürk Egeli 


Geri Dön