30 / 04 / 2024

İzmir gökdelen

İzmir gökdelen

İzmir'in Yeni Kent Merkezi'nde 3.5 milyar liralık yatırımla 14 yeni gayrimenkul projesi hayata geçiriliyor. Şimdiye dek 1.7 milyar lira civarında yatırım yapılan yeni kent merkezindeki karma projelere önümüzdeki aylarda başlanacak.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

İzmir'deki tartışmalı gökdelenin ruhsatı iptal mi edilecek?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tartışmalara neden olan gökdelen projesinin ruhsatın iptal edilmesi için çalışma başlattı. 

PERPA'ya gökdelen yapılmasına izin çıkmadı!

İBB Meclisi, Okmeydanı'nda yer alan PERPA arazisiyle ilgili hazırlanan imar planını reddetti. Karar kapsamında araziye gökdelen inşa edilemeyeceğini açıkladı.

Moskova'da gökdelen inşaatı artıyor!

Moskova'da gökdelen inşaatı yüzde 19 oranında yükseldi. Sektörel analistler Moskova'daki gökdelen inşaatlarının daha da artacağını söylüyor.

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

İzmir gökdelen Haberi

İzmir gökdelen

İzmir'in Yeni Kent Merkezi'nde 3.5 milyar liralık yatırımla 14 yeni gayrimenkul projesi hayata geçiriliyor. Şimdiye dek 1.7 milyar lira civarında yatırım yapılan yeni kent merkezindeki karma projelere önümüzdeki aylarda başlanacak.


İŞTE YAPILACAK O PROJELER 


1) Juran Karma Projesi: Rönesans ve Doğuş Holding tarafından Turan Tren İstasyonu yakınında 670 milyon TL'lik yatırımda otel, konut, ofis ve ticarethaneler bulunacak. Toplam 21 bin 400 metrekare arsa üzerine yapılacak projede sahilde oluşturulacak yürüyüş yolu ve yola açılan sokaklar ile kafe, restoran, kapalı-açık eğlence alanları ve mağazalar yer alacak. 


2) Konak Karma Projesi: Rönesans ve Tekfen Holding tarafından Adliye yakınında 345 milyon TL'lik yatırımda ofislerin yanı sıra, alışveriş merkezi ve konutlar olacak. Her türlü sosyal olanağın da sunulacağı proje üst sınıf müşteri grubuna hitap edecek. Toplam 200...