27 / 04 / 2024

İzmir’e yatırım yapmanın tam zamanı!

İzmir’e yatırım yapmanın tam zamanı!

Mevaport Genel Müdürü Zekeriya Hazırbulan, son yıllarda İstanbul ve diğer büyük şehirlerden ciddi bir göç alan İzmir’e yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.



İzmir'in Altındağ, Çamdibi, Yeşilova bölgelerinde gerçekleştirdiği projelerle adını duyuran Mevaport'un Genel Müdürü Zekeriya Hazırbulan, gayrimenkul ve konut sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'dan talep var

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye'de nitelikli konuta en fazla talebin İzmir'de olduğunu belirten Hazırbulan, "İzmir büyük bir değişim yaşıyor. İzmir'e yatırım yapmanın tam zamanı" diye konuştu. İzmir'in göç aldığını söyleyen Hazırbulan, "İstanbul'dan ve diğer illerimizden ciddi anlamda talep var. Geçen yıla oranla gelen taleplerde İstanbul'u referans alırsak yüzde 30 oranında artış var" ifadelerini kullandı. 

2018'i verimli geçirdi

İzmir'in yeni kent merkezi olmaya aday yerlerinden biri olan Çamdibi, Altındağ ve Yeşilova'da yapılacak yol ve hafif raylı sistem çalışmalarının bölge sakinlerini olumlu yönde etkileyeceğini anlatan Hazırbulan, şu açıklamalarda bulundu: "Buca'dan yapılacak olan uçan yol projesini herkes bekliyor. Bu projeler bölgeye artı değer katacak. Hafif raylı sistemle Halkapınar-Otogar arası bir metro projesi var, bu büyük bir avantaj. Zaten bu bölgenin konumu itibariyle toplu taşımada ve çevreyollarına bağlantıda avantajı var, en büyük avantaj bu. Otoban, hastane, AVM, üniversite gibi pek çok yere kolay ulaşım sağlayabiliyorsunuz." 

10 yıldır Bornova'da konut ürettiklerini söyleyen Hazırbulan, Çamdibi Konutları ve Kent Bornova ile başlayan nitelikli konut projelerine Çamdibi Paprat, İstanbul Maltepe Ravza, Mevakent, Qlife Güzelbahçe ve Mevaplaza projeleriyle devam ettiklerini tüm bu projeleri kısa sürede teslim ettiklerini söyledi.

Yatırıma devam

Mevaport'un, bu yıl teslim ettiği Çamdibi Life, Altındağ Prestij ve Trio Life projeleriyle 2018'i çok verimli geçirdiğini anlatan Hazırbulan, "Gerçekleştirdiğimiz projelerle İzmir'e dinamizm ve konut sahiplerine kazanç sağlıyoruz" dedi. Ekonomik veriler ve faiz oranlarının hem vatandaşı hem yatırımcıları etkilemeye devam ettiğini sözlerine ekleyen Hazırbulan, şu ifadeleri kullandı: "Döviz ve kur hareketlerini fırsata çevirerek gayrimenkul satışı yapmak kısa vadede kazançlı olabilir. Mevaport olarak bizim önceliğimiz projenin yapıldığı bölgede yaşayan yerel halk. Bölge halkımızın firmamıza olan güveni ve teveccühü ile yeni yatırımlarımızı hızla sürdüreceğimizi belirtmek isterim."

İzmir konut fiyatlarında İstanbul ve Ankara'yı solladı!


Geri Dön