28 / 04 / 2024

İzmir'e yürüyen merdivenli sokak yapılıyor!

İzmir'e yürüyen merdivenli sokak yapılıyor!

Yürüyen merdiven çalışmaları tamamlandığında vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak, merdiven ve yürüyen merdiven çalışmalarının eş zamanlı ilerlediği 99 sokağın çok yakınında ise yine Konak Belediyesi projesi olan 'Asansör' inşa edilecek.




İzmir sokaklarının ilk yürüyen merpeni için geri sayım başladı. İş makineleri Göztepe mahallesi 99 sokağa girdi, yürüyen merpen projesi ve sokak düzenlemesi çalışmasında ilk kazma vuruldu. Mithatpaşa Caddesi'ni 101 sokağa bağlayan 99 sokak üzerine yerleştirilecek 12 metrelik yürüyen merpen büyük kolaylık sağlayacak. Yol düzenlemesi, merpen ve yürüyen merpen çalışmalarının eş zamanlı ilerlediği 99 sokağın çok yakınında ise yine Konak Belediyesi projesi olan 'Asansör' inşa edilecek. 


Bergama taşı kullanılacak

İzmir sokaklarının ilk yürüyen merpeni, dekoratif aydınlatma sistemiyle kullanışlı olduğu kadar gözlere de hitap edecek. Merpene ulaşımı sağlayan yolda ise doğal Bergama taşı kullanılacak. Konak Belediyesi'nin yaşama geçirdiği proje ile 99 sokakta başlayan çalışmaların bitiminde,  İzmir  en kullanışlı ve çağdaş sokağına kavuşacak. Konak'ın her sokağında gerçekleştirdikleri yeniliklerle adeta bir şantiye gibi çalıştıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Yol, kaldırım düzenlemeleri elbette yerel yönetimlerin rutin görevleri. Kimi zaman kent insanının daha rahat ve mutlu hissedeceği sihirli dokunuşlarla ihtiyaca göre hizmet vermek gerekiyor. Halka hizmet, sadece üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirmek değildir. Halka hizmet, toplumun ihtiyacı ne ise onu görmek, eksikleri tamamlamak ve geleceği yapılandırmaktır" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön