03 / 05 / 2024

İzmir'i yaşanabilir kent yapan 9 neden!

İzmir'i yaşanabilir kent yapan 9 neden!

Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri olmasının yanı sıra İzmir; doğası, yemekleri, kültürü ile yaşamak için özel bir yer... Eğer yaşadığınız şehirden sıkılmışsanız, işte size İzmir'de yaşamak için 9 geçerli sebep




İzmir, sırf ülkemizde değil dünyada da değeri bilinen ve aşık olunan bir şehir. Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri olmasının yanı sıra İzmir; doğası, yemekleri, kültürü ile yaşamak için özel bir yer... Eğer yaşadığınız şehirden sıkılmışsanız, işte size İzmir'de yaşamak için 9 geçerli sebep! Başlı başına bir yaşam biçimi İzmir. Yaşamak yetmiyor yolu bir kez olsun İzmir'den geçmiş olanlara. İzmir'de yaşlanmak istiyor insan. Bugün 9 Eylül, "İyi ki kurtulmuşsun İzmir" demek için sebepler saymakla bitmez. Biz sizler için 9 tanesini derledik. Yaşamak mı, İzmir'de yaşamak mı? Bu ikilemde kalmışsanız, belki de kararınızı etkileyecek bir liste ile karşınızdayız...



1. Ulaşım

İzmir'de en uzak iki nokta arasındaki mesafede maksimum 1 saatte ulaşım sağlamak mümkün. Ayrıca deniz havası almak için kilometrelerce yol gitmeye de gerek yok.




2. İzmir'in havası

İzmir'in havası insanı özgür, huzurlu ve mutlu hissettiren biraz da keyfine düşkün hale getiren bir aromaya sahiptir. Nefes aldıkça rahatladığınızı hissedersiniz. Havasından mıdır, suyundan mıdır İzmirli kadınların güzelliği de dillere destan olur.



3. Süper Lig stresi olmadan derbi heyecanı

İzmir'de ezeli rakip iki takım Karşıyaka ve Göztepe uzun yıllardır Süper Lig'de yer almıyor. Ama bu aralarında oynanan her maçın bir El Classico tadında geçmesine engel değil. Süper Lig'in stresinden, karmaşasından, bunaltıcı medya baskısından uzakta iki rakip takımın maçlarını izlemek İzmir'de yaşamak için ayrı bir sebep! Alternatif arayanlara Bucaspor da var Altay da var, spor da bir başka heyecan İzmirli olana.


4. İzmir'in yemekleri

İzmir'de tazecik meyveler sebzeler, bağdan bahçeden masanıza gelir, bu zaten başlı başına bir İzmir'de yaşama sebebi. Bunun yanında balık çeşitlerine de kolayca ulaşmak, başka bir keyif. Midye dolmanın, kokorecin, enginarın, börülcenin, envayi çeşit otun en güzeli hep İzmir'de bulunabilecek nimetler. Bunların yanı sıra ekmek dolmasından tutun papaz yahnisine kadar saymakla bitmeyecek  İzmir  mutfağı şaheserleri var. Doymayanlar için her sabah kahvaltısında fırından yeni çıkmış gevrek veya boyoz yeme lüksüne sahip olmak da var!Hayat İzmirli olana güzel...



5. Kordon'da çimlere uzanmak

İzmir'de bir kez olsun sahil kenarına uzanıp keyif yapmış herkes için bu bile başlı başına bir tercih sebebidir. Ege'nin havası dolar ciğerlerinize, tertemiz bir gökyüzü, tatlı bir İzmir meltemi teninizde...


6. Senelik izin tadında haftasonu

Birçok şehirde çalışan kesim, bütün bir sene İzmir'in beldelerinde tatil yapabilmek için paralar kendisini. Dünyanın masrafını yapar insanlar topu topu bir haftalık tatil için. İzmirli olana Çeşme, Foça, Seferihisar, Urla ve hatta komşu şehirlerin bazı sayfiye yerlerine ulaşmak taş çatlasa bir saatlik mesafede! Gel de yaşama İzmir'de şimdi!



7. Dil

Kendine özgü bir dile sahip olmak da İzmirli olunca tadılacak keyiflerden. Simide gevrek, çekirdeğe çiğdem, sigortaya asfalya diyebilmek bir ayrıcalıksa, bu ayrıcalığın hakkını İzmir'de doya doya verebilirsiniz.


8. Aşk

İzmir'de aşık olmak da başkadır, İzmirli birine aşık olmak da başkadır! Tarihi Asansör'de bir akşam yemeği, Kordon'da el ele yürümek, Çiçekli'de gözlerden uzakta bir piknik, Çeşme'de bir hafta sonu... Sevdiğiniz insana her baktığınızda yeniden aşık olmanız için ideal bir yerdir İzmir.


9. Fuar

Her yaz İzmir fuarının açılmasını dört gözle beklemenin heyecanı bile yeter aslında İzmir'in kıymetini bilene... Lunaparkta coşup eğlenmek, Alsancak sahilinde sabahlamak... Doya doya yaşamak isteyenlerin başkentidir İzmir.



Hürriyet



Geri Dön