02 / 05 / 2024

İzmir'in yükselen değeri Bayraklı!

İzmir'in yükselen değeri Bayraklı!

İzmir'in Bayraklı bölgesi, 28 projeyle 6 milyarlık yatırım büyüklüğüne ulaştı. Şimdiye kadar 14 projenin hayata geçirildiği Bayraklıda 10 yeni inşaat için bu yıl kazma vurulması planlanıyor.



İzmir'in Bayraklı bölgesi, 28 projeyle 6 milyarlık yatırım büyüklüğüne ulaştı. Şimdiye kadar 14 projenin hayata geçirildiği Bayraklıda 10 yeni inşaat için bu yıl kazma vurulması planlanıyor.Gökdelen yatırımlarının hızlanması ile ünlü otel zincirlerinin de gözünü Bayraklı ve çevresine dikmesi bölgeyi adeta şantiye alanına çevirdi. Dünya oteller zinciri devi Hilton, Garden Inn ismi ile ilçede hizmet vermeye hazırlanıyor Birkaç yıl içinde tamamlanması planlanan projeler arasında "Avrupa'nın en yükseği" unvanını alacak karma yapıdan, "Özel marinası olan, denize sıfır" projeye kadar bir çok farklı yatırım dikkat çekiyor. Amerika'daki gökdelenler kenti Manhattan'a benzetilen Bayraklıya bugüne dek 2. 5 milyar liralık yatırım yapılırken açıklanan 14 yeni yatırımla 3.5 milyar lira daha gelecek. Böylece 28 proje ve 6 milyar liralık bir büyüklüğe ulaşacak bölge, kent silüetini de değiştirecek. Tower sayısı arttı Bugüne kadar Folkart Tovvers, Sunucu Plaza, Megapol Tower, Tepekule İş Merkezi, Bayraklı Towers, Ege Perla, Mistral Tower, Hilton Garden Inn, Yılmaz Ofıs-İş Merkezi, Salhane İş Merkezi, Myvia Bahçe, Yılmazkoçlar Tower, Sun SEt City ve Lider Centrium gibi firmalar Bayraklıya 2.5 milyar liraya yalan bir yatırım gerçekleştirdi. Gayrimenkul sektöründeki büyüme ve Bayraklı'nın yeni cazibe merkezi olmasıyla bu yıl yaklaşık başta Folkart, Sur Yapı, Rönesans Holding, Türkerler gibi büyük firmalar 3.5 milyar liralık 14 yeni yatırıma daha başlıyor. Böylece bugüne dek bölgeye yapılan yatırım miktarı 6 milyar TL düzeyine çıkacak.



"En uzun geliyor" 

Gelecek yeni yatırımlar, yeni kent merkezinin tam ortasındaki Bayraklı'yla bütünleşecek şekilde planlanırken 2015'e yine Folkart damga vuracak. Şaraphane'de yapacağı ve toplam 400 metre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzun kulesini barındıran residence, ofis, çarşı ve spor merkezinin yer alacağı Folkart, bu karma projesiyle bir ilki daha gerçekleştirmiş olacak.Toplam 600 milyon liraya malolacak projenin temeli Haziran ayında aülacak. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Burası 400 metrelik uzunluğuyla bu bina sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nm en yükseği olacak Toplam 85 katlı olacak projemizde Haziran ayında çalışmalara başlayacağız" dedi.


Tariş Tower sırada 

Yeni Kent Merkezinde 2015'te yapımına başlanması beklenen diğer bir proje de Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliğinin AlsancakStadı arkasında Ege Mahallesinde yapacağı Tariş Tovver olacak. Tariş'in 86 bin 300 metrekarelik alanda yapılacak olan 220 bin metrekarelik projesinde konut, ofis, AVM, otel ve sosyal donatılar bulunacak.Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Güler, bu projede  TOKİ  ile birlikte hareket ettiklerini söyleyerek maliyetin 300 milyon lirayı geçebileceğini ve projenin 2015 yılı içinde başlayacağını aktardı. 


Yeni Ekonomi 


Geri Dön