05 / 05 / 2024

İzmirli depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor!

İzmirli depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2022 tarihinde yaşanan depremde evleri yerle bir olan ya da ağır hasar alan vatandaşlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından rezerv alanda yapılan 312 konut ve 2 iş yerinin hak sahipleri, kura çekimiyle belirle



Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2022 tarihinde yaşanan depremde evleri yerle bir olan ya da ağır hasar alan vatandaşlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından rezerv alanda inşa edilen 312 konut ve 2 iş yerinin hak sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi öncesi gazetecilere açıklamalar yapan AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı, depremden sonra yıkılan ya da ağır hasar gören binaların bulunduğu semtlerde 7 proje alanında yapılan 1392 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini anımsattı.

İzmirli depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor!

Verilen detaylara göre, İzmir Bayraklı'daki rezerv alanda inşa edilen konutlarda da ilk etabın tamamlandığını, hak sahiplerine teslim etme aşamasına geldiklerini dile getiren Muhcı, 1. etapta 312 konut ve 2 iş yerinin kura çekimlerinin olacağını ve konut hak sahibi olan toplamda 1770 vatandaşın ve iş yeri hak sahibi olan 193 vatandaşın kura çekimlerini noter huzurunda gerçekleştireceklerini dile getirdi.

AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı yaptığı açıklamada bugün sahipleri belli olan konut ve iş yerlerinin pazartesi gününden itibaren teslim edileceğini dile getirdi.


Geri Dön