27 / 04 / 2024

İzmirli depremzedelerin evleri tamamlanmadı iddiası!

İzmirli depremzedelerin evleri tamamlanmadı iddiası!

İzmir’de meydana gelen depremin ardından TOKİ’nin para karşılığı depremzedeler için inşa ettiği konut ve dükkanlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 gün önce anahtar teslimi gerçekleştirildi. Fakat konutların tamamlanmadığı iddia edildi. 



İzmir’de 2020 Ekim'de meydana gelen depremin ardından TOKİ’nin  depremzedeler için inşa ettiği 596 konut ve 145 iş yerinin anahtar teslimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Kasım’da gerçekleştirildi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre; fakat konutların tamamlanmadığı ve depremzedelerin evlerine giremediği ileri sürüldü. 

İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde 117 kişi yaşamını yitirdi. 1088 bağımsız bölüme sahip 100 bina acil yıkıldı. Hasar tespitleri sonucunda 3 bin 944 bağımsız bölümü olan 618 binanın ağır, 6 bin 617 bağımsız bölüme sahip 660 binanın ise orta hasarlı olduğu tespit edildi ve yıkım kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'nin depremzedeler için konut inşa edeceğini açıkladı. İnşaatlara başlayan TOKİ, 2 oda 1 salon evler için 160 ile 180 bin TL arasında, 3 oda 1 salon evler içinse 220 ile 260 bin TL arasında fiyat belirledi.

İzmirli depremzedelerin evleri tamamlanmadı iddiası!

TÖREN DÜZENLENDİ

8 depremzedeye teslim töreninde sembolik olarak anahtar teslim yapıldı. Kura çekilişini yerel bir televizyon üzerinden izleyen depremzedeler proje alanındaki binalara gittiklerinde şaşkınlığa uğradı. Binaların tamamlanmadığını ve işçilerin çalışmalara devam ettiğini gördüler. Kapıdaki görevliler de depremzedelerin içeri girmesine izin vermedi. Konutları tamamlandığı belirtilen ve sembolik şekilde anahtar teslimi yapılan depremzedeler duruma tepkili.  TOKİ  yetkilileri ise depremzedelere konutlarının bir ay sonra tamamlanacağı duyurdu.

İzmirli depremzedelerin evleri tamamlanmadı iddiası!

NASIL OTURACAĞIZ?

Konut teslim törenine katılım gösteren ve eski başbakan Binali Yıldırım’dan anahtarları teslim alan depremzede Çiğdem Sovuksu, konutlarının hala bitirilmediğini dile getirdi. Sovuksu, konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Bize verilen anahtarın gerçek anahtar olduğu söylendi. Dairemizi görmeye gittiğimizde banyonun yapılmadığını, demirlerin takılmadığını ve birçok işlemin tamamlanmamış olduğunu gördük. Bu haliyle eşyalarımızı koymak imkânsız. Ayrıca evler bizim üzerimize değil. Devlet SMS ile tapuları bizden aldı. Tapusunu alamadığımız eve elektrik, su ve doğalgaz nasıl bağlatacağız. Bu şekilde nasıl oturacağız? Üstelik ödeme koşulları da belli değil. Evlerin kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz.”

İzmirli depremzedelere kredi şoku!

İzmirli depremzedelere müteahhit şoku!


Geri Dön